Καλαμποκόψωμο χωρίς καλαμποκάλευρο

Καλαμποκόψωμο χωρίς καλαμποκάλευρο

Μία θρεπτική και συνάμα εύκολη συνταγή, που ακόμα και τα παιδιά θα λατρέψουν. A! Και, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, το καλαμποκάλευρο θα περισσέψει!

Θυμάστε την γιαγιά σας να κοσκινίζει, να ζυμώνει, να αφήνει το ψωμί να φουσκώσει, να πασπαλίζει με σουσάμι, να ψήνει στον ξυλόφουρνο και σας ανοίγει η όρεξη; Τώρα μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε θρεπτικό ψωμί, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε αξημέρωτα για να προλάβετε.

Απλώς ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για καλαμποκόψωμο ή καλύτερα muffin καλαμποκιού, χωρίς καλαμποκάλευρο. Κι αυτό γιατί είναι προτιμότερο, όπου μπορείτε, να χρησιμοποιείτε αυτούσια την πρώτη ύλη, μιας και η επεξεργασία στερεί από τα τρόφιμα πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το συγκεκριμένο καλαμποκόψωμο περιέχει συστατικά που δεν συναντά κανείς στο συνηθισμένο ψωμί, τα οποία παρέχουν ωφέλιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ, παράλληλα, κρύβουν και μερίδες λαχανικών. Τέλος, είναι ιδανική για το σνακ του παιδιού στο σχολείο.

Θυμηθείτε: τα συστατικά που ακολουθούν είναι για την χωρίς γλουτένη εκδοχή των muffin καλαμποκιού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι χωρίς γλουτένη με ένα κοινό. Επίσης, εάν το γάλα καρύδας σας φαίνεται πολύ εξεζητημένο, αλλάξτε το με εκείνο της προτίμησής σας και η συνταγή θα συνεχίσει να είναι πεντανόστιμη!

Υλικά

2 κούπες(ή 130g) αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του

1 μεσαίου μεγέθους καλά τριμμένο καρότο

1 κούπα βραστό καλαμπόκι

125ml γάλα καρύδας

125ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων βάλτε το καλαμπόκι, το γάλα, το λάδι και τα αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές.

2.Προσθέστε το καρότο, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα υγρό ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το σε βουτυρωμένη μαφινιέρα ή σε μαφινιέρα στην οποία πριν έχετε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια. Προσέξτε μόνο να αφήσετε χώρο για να φουσκώσουν χωρίς να χυθούν απέξω.

3.Ψήστε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Ελέγξτε εάν είναι έτοιμα χώνοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο τους. Εάν βγει καθαρό δεν χρειάζεται να μείνουν κι άλλο στον φούρνο.