Κρέμα μπανάνας με βρώμη και καρύδια

Κρέμα μπανάνας με βρώμη και καρύδια

Ένα πρωινό που θα κάνει τα παιδιά να πεταχτούν από τα κρεβάτι με όρεξη!

 

Είναι πρωί. Μέσα στο σπίτι επικρατεί ησυχία. Όλοι είναι ακόμα στα κρεβάτια τους και αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να ξεμυτίσουν από το πάπλωμα, καθώς το κρύο είναι ακόμα πανταχού παρόν και η άνοιξη δεν λέει ακόμη να κάνει αισθητή την παρουσία της. Κατά διαστήματα την σιγαλιά της ατμόσφαιρας σπάει ο ήχος της κουτάλας που συγκρούεται με την κατσαρόλα. Ξαφνικά, το σπίτι αρχίζει να μυρίζει μπανάνα, βανίλια και μυρωδικά. Τα σκεπάσματα τινάζονται, τα πουλόβερ τυλίγουν τα νεανικά σωματάκια και ο χώρος γεμίζει από χαρούμενες παιδικές φωνές, πρωινά χαμόγελα και αβυσσαλέα όρεξη.

Όχι, δεν είναι διαφήμιση φρυγανιάς. Είναι η αναμενόμενη αντίδραση στο ζεστό σπιτικό comfort πρωινό που ακολουθεί. Plus bonus? Είναι απόλυτα γευστικό αλλά και υγιεινό!

Υλικά (για 2 με 3 μερίδες)

250ml νερό (περίπου 1 κούπα)

250ml γάλα

1 μπανάνα λιωμένη

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

85g νιφάδες βρώμης

30g καρύδια κομμένα

Εκτέλεση

1.Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό, το γάλα, την μπανάνα, την βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να βράσουν. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά.

2.Μόλις πάρει βράση, προσθέστε την βρώμη και συνεχίστε να μαγειρεύεται για 8 λεπτά περίπου (μέχρι, δηλαδή, να αποκτήσει την επιθυμητή για εσάς πυκνότητα).

3.Σερβίρετε, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και απολαύστε ένα πλούσιο, θρεπτικό και νόστιμο πρωινό!