Καμουφλάρετε το ψάρι με μια πεντανόστιμη συνταγή!
Αρνείται να φάει ψάρι; Μήπως προτιμά να τσιμπολογά κατά τη διάρκεια της ημέρας; Να μία γευστική συνταγή που σερβίρεται σε μικρές μερίδες και καμουφλάρει έξυπνα το ψάρι.
Plus bonus για εσάς: Αποτελεί ένα υπέροχο συνοδευτικό για το κυριακάτικο ουζάκι σας. Ζυμώστε περισσότερα από όσα θα καταναλώσετε, καταψύξτε τα και θα έχετε ένα υγιεινό σπιτικό μεζέ έτοιμο στην στιγμή!
Υλικά
1kg φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου
2 μεγάλα βιολογικά αυγά
45g τριμμένο ψωμί (15g για το μείγμα και 30g για πασπάλισμα)
10g ψιλοκομμένο κόλιανδρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκι (μόνο το τρυφερό λευκό μέρος τους)
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες, σχεδόν λιωμένες)
½ κουταλιά της σούπας έτοιμη σάλτσα ψαριού (fish sause)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1.Βάλτε το μπακαλιάρο στον επεξεργαστή τροφίμων και γυρίστε το μέχρι να γίνει κιμάς (περίπου 10 φορές ανάλογα με την συσκευή που διαθέτετε). Μην το παρακάνετε γιατί το ψάρι θα λιώσει!
2.Μεταφέρατε το σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα αυγά, 15g τριμμένο ψωμί, τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και σάλτσα ψαριού, παρότι η συνταγή καλοδέχεται και όποιο άλλο μπαχαρικό προτιμάτε και ταιριάζει σε πιάτα με ψάρι. Δοκιμάστε για να διαπιστώσετε εάν έχετε καρυκεύσει σωστά.
3.Συνεχίστε πλάθοντας κεφτέδες σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλετε. Μία καλή ευπαρουσίαστη επιλογή είναι τα πλακουτσωτά σφαιρίδια με 5 εκατοστά διάμετρο και 2,5 εκατοστά πάχος.