Ρολίνια φράουλα-βανίλια

Ρολίνια φράουλα βανίλια

Μια λιχουδιά φρούτων με απίθανη γεύση και υφή σαν γλειφιτζούρι

Η φράουλα και η βανίλια είναι ένας συνδυασμός γεύσεων ικανός να σε στείλει στα ουράνια. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα sugarfree γλειφιτζούρι! Οι αμερικάνοι ονομάζουν την συγκεκριμένη λιχουδιά «fruit leather»και την φτιάχνουν με διάφορα φρούτα (βατόμουρα, ρόδι, καρπούζι κτλ.). Είναι, μάλιστα, τόσο διαδεδομένη στο εξωτερικό που πωλείται ακόμα και έτοιμη στα καταστήματα. Παρόλο που η προετοιμασία της είναι γρήγορη και πανεύκολη, χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο στον φούρνο για να στεγνώσει. Ελπίζουμε αυτό να μην σας πτοήσει. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Υλικά

1kg φράουλες

1 φασόλι βανίλιας

Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Μέλι περισσότερο ή λιγότερο για γεύση

Εκτέλεση

Ρολίνια φράουλα βανίλια1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώστε τις φράουλες μέχρι να γίνουν «χυμός». Εάν δεν θέλετε τα σπόρια μπορείτε να τις σουρώσετε.

2. Κατόπιν ρίξτε τους σπόρους της βανίλιας και όσο μέλι θέλετε. Ανακατέψτε καλά.

3. Τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα μεγάλο ταψί και χύστε εκεί το μείγμα. Απλώστε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα μέχρι να φτάνει παντού σε ύψος το μισό περίπου εκατοστό.

4. Βάλτε το στον φούρνο στους 175C και ξεχάστε το εκεί για 4-5 ώρες μέχρι να στεγνώσει.

5. Βγάλτε το και αφήστε το λίγο να κρυώσει. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία που μπορείτε να το αγγίξετε, κόψτε το σε μερίδες και στριφογυρίστε το σε ρολάκι.

6. Διατηρήστε το σε αεροστεγή συσκευασία, αλλά μην νομίζετε πως θα τα καταφέρετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλλον θα το φάτε όλο την πρώτη κιόλας μέρα!