Cupcakes σε τρεις τρόπους πασχαλινής διακόσμησης!

Cupcakes καρότου με cream cheese και στολίδι σοκολατένιου λαγού.

1 συνταγή 3 εντυπωσιακοί τρόποι σερβιρίσματος

Μία πασχαλινή διακόσμηση φτάνει στην κορύφωσή της όταν το τραπέζι του σπιτιού στολίζεται με σπιτικό τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό. Ωστόσο, διαβάζοντας παρακάτω ίσως θελήσετε να κάνετε για μια… δυο… τρεις… χρονιές πέρα την παράδοση και να σερβίρετε μερικά πολύχρωμα super cupcakes!

Ακολουθεί η προσωπική αγαπημένη μου συνταγή για cupcake καρότου με cream cheese, αλλά μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε τραβάει η όρεξή σας. Κυριολεκτικά!

Υλικά για το cupcake

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη λευκή
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεσμένο καρότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 4 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175C και βάζουμε στο ταψί των muffins τα ειδικά χαρτάκια βουτυρωμένα. Εάν, δεν έχετε χαρτάκια, απλά βουτυρώστε τις θήκες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το καρότο, το baking powder, τη σόδα και την κανέλα και ζυμώστε καλά.
  3. Στην συνέχεια, ρίξτε το σπορέλαιο και τα αυγά, ανακατέψτε με το χέρι για να μαλακώσει το μείγμα και ύστερα χτυπήστε με το μίξερ για 3 περίπου λεπτά.
  4. Τέλος, γεμίστε τα φορμάκια κατά τα 2/3 τους και ψήστε τα στον αέρα για 25' περίπου.

Υλικά για την κρέμα τυριού.

  • 250g τυρί κρέμα
  • 125g άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά και όπου χρειάζεται)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ προσθέστε το τυρί κρέμα και την βανίλια και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
  2. Στην συνέχεια, προσθέστε και την άχνη ζάχαρη (και μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε) και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιογενές.
  3. Τέλος, τοποθετήστε το σε ένα κορνέ και αφήστε το στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, μέχρι δηλαδή να σφίξει.

Πασχαλινοί τρόποι να τα σερβίρετε!

Cupcake με φωλιά σοκολάτας και αυγάΓια να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα (αριστερά) αρκεί να τρίψετε λίγη σοκολάτα της αρεσκείας σας για να δημιουργήσετε μια φωλιά και κατόπιν να τοποθετήσετε στην κορυφή μερικά μικρά αυγά-σοκολατάκια (θα τα βρείτε στα ζαχαροπλαστεία). Εύκολο γρήγορο και απόλυτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! 

Cupcake με "γρασίσι" και αυγά!

Για να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα (δεξιά), αρκεί να χρωματίσετε το cream cheese με λαχανί χρώμα ζαχαροπλαστικής και να τοποθετήσετε την ειδική άκρη (αυτή με τις τρύπες) στο κορνέ. Εάν δεν έχετε, μπορείτε και με το συμβατικό. Το στόλισμα θα είναι εξίσου φαντασμαγορικό. Έπειτα τοποθετήστε στην κορυφή μικρά αυγά-σοκολατάκια ή διακοσμητικά κοτοπουλάκια.

Cupcake με μάρζιπαν καρότο

Για να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα (αριστερά) αρκεί να αγοράσετε από το ζαχαροπλαστείο τα γνωστά μάρζιπαν. Εάν δεν τα έχετε γνωρίσει από κοντά είναι γλυκίσματα από αμυγδαλόπαστα σε διάφορα σχήματα φρούτων, λαχανικών, ζώων κτλ. Επιλέξτε καρότα, μιας και είναι η αγαπημένη λιχουδιά των λαγών του Πάσχα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να γαρνίρετε με ό,τι σας αρέσει. Φαντασία να υπάρχει και με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, πολύχρωμη τρούφα και σοκολατάκια σε σχήματα δημιουργείτε γλυκά εντυπωσιακότερα κι από του Παρλιάρου!

Καλή όρεξη!