Ρολίνια κοτόπουλου με σπανάκι

Ρολίνια κοτόπουλου με σπανάκι

Μια νόστιμη συνταγή που κρύβει μια υγιεινή έκπληξη!

Μια συνταγή με το αγαπημένο κρέας των περισσότερων παιδιών, το κοτόπουλο, να τυλίγει τρυφερά το υγιεινότατο σπανάκι  και να το κρύβει -τουλάχιστον μέχρι την πρώτη δοκιμή- από τα «αδιάκριτα» βλέμματα των εκλεκτικών παιδιών. Μια συνταγή γεμάτη βιταμίνες, ασβέστιο και γεύση!

Υλικά

8 φιλέτα κοτόπουλου

½ κούπα τριμένο μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά

¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα

3 αυγά χτυπημένα

150g σπανάκι

6 κουταλιές της σούπας τριμμένη ρικότα

200g μοτσαρέλα

Ελαιόλαδο

1 κούπα σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Εκτέλεση

1. Εάν φτιάξατε πρόσφατα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και έχετε καταψύξει μια ποσότητα, αποψύξτε περίπου 8 κουταλιές. Διαφορετικά, φτιάξτε μια γρήγορη σάλτσα ντομάτας τσιγαρίζοντας σε ένα κατσαρολάκι μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο και στην συνέχεια προσθέτοντας σάλτσα ντομάτας κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και γαρύφαλλο σε σκόνη και κανέλα. Αφήστε την να σιγοβράσει και να μελώσει.

2. Στο μεταξύ πλύνετε το κοτόπουλο, καλύψτε το με μεμβράνη, χτυπήστε το να ανοίξει και αλατοπιπερώστε. Ανάψτε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία και λαδώστε ένα ταψάκι.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε την τριμμένη φρυγανιά, 2 κουταλιές παρμεζάνα και ρίγανη. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα.

4. Σε ένα τρίτο μπολ προσθέστε το υπόλοιπο τριμένο τυρί, το σπανάκι (ζεματιμένο, στραγγιγμένο και ψιλοκομμένο), 2 κουταλιές της σούπας από τα χτυπημένα αυγά, 70 γραμμάρια μοτσαρέλα και ρικότα.

5. Πάρτε 2 κουταλιές από το μείγμα με το σπανάκι και γεμίστε το κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να το στερεώσετε με οδοντογλυφίδα), περάστε το από το χτυπημένο αυγό και στην συνέχεια από την τριμέννη φρυγανιά. Τοποθετήστε τα ένα ένα στο ταψί και ψήστε για 25 λεπτά.rolini me spanaki

6. Αφού ψηθούν για 25 λεπτά, τα βγάζετε, τα περιχύνετε με μια κουταλιά ντομάτα και τα στολίζετε με μια φέτα μοτσαρέλας. Τέλος, τα ξαναβάζετε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 3 λεπτά).

SOS Tip: Επειδή η μοτσαρέλα είναι αρκετά λαστιχωτή είναι επικίνδυνη για τα πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά. Συνεπώς, αποφύγετε να βάλετε ολόκληρο κομμάτι πάνω στα κοτόπουλα και προτιμήστε μια μικρή ποσότητα τριμμένης μοτσαρέλας. Φυσικά επιβλέπετε το παιδί σας κατά την διάρκεια του γεύματος.

Μάθετε και αυτό!

 Εάν λατρέψετε την συνταγή και θέλετε να την κάνετε και σε περίοδο που δεν έχει σπανάκι φρέσκο, μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται ζεμάτισμα. Απλώς ξεπαγώστε το, πλύντε το, στραγγίστε το πολύ καλά και κόψτε το.