Μετατρέψτε τα μήλα σας σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο!
Υλικά
- 3 μήλα
- 2 κούπες και 2 κουταλιές αλεύρι
- ¾ της κούπας γάλα
- 2 αυγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λίγη ακόμα για πασπάλισμα
- Μια πρέζα αλάτι
- Βανίλια (κατά προτίμηση φυσική αλλά και ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα είναι αποδεκτό)
- Κανέλα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών, το αλάτι, την βανίλια, το γάλα και το αλεύρι μέχρι να πάρετε ένα απαλό μείγμα. Αφήστε το στην άκρη σκεπασμένο για να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνετε την μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε.
3. Στο μεταξύ ξεφλουδίζετε τα μήλα (προαιρετικό), βγάζετε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα και κόβετε σε ροδέλες. Πασπαλίζετε και τις δύο μεριές από κάθε ροδέλα με ζάχαρη.
4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και το αφήνετε να κάψει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες στο κουρκούτι και ρίχνετε τους λουκουμάδες μήλου να τηγανιστούν. Μην ρίχνετε πολλές μερίδες κάθε φορά στην κατσαρόλα και προσοχή να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
5. Μόλις τηγανιστούν και πάρουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα τους βγάζετε και τους αποθέτετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.
6. Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς και πασπαλισμένουςς με ζάχαρη και κανέλα.