Πανεύκολα λαχταριστά crackers

Πανεύκολα crackers

Μια εύκολη, νηστίσιμη συνταγή 4 υλικών!

Έρχονται μέρες νηστείας και χρειαζόμαστε κάτι νόστιμο να μας ανεβάσει και να μας κόψει την πείνα. Κι επειδή με τόσα κουλουράκια  και τσουρέκια που έχουμε να φτιάξουμε και τόσα αυγά που έχουμε να βάψουμε δεν προλαβαίνουμε να αναπνεύσουμε, θέλουμε και κάτι εύκολο. Ακολουθεί μια απλούστατη συνταγή, 4 υλικών που θα ξετρελάνει κάθε μέλος της οικογένειας με την γεύση και την τραγανή υφή της.

Υλικά

1 ¾ της κούπας αλεύρι

2/3 της κούπας νερό

¼ της κούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο

¼ του κουταλιού της σούπας θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων

Εκτέλεση

1. Σε ένα μίξερ και με την βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος για ζύμες και ψωμί ανακατεύετε  το αλεύρι, το νερό και το λάδι για να φτιάξετε μια ζύμη. Εάν δεν έχετε μίξερ το κάνετε με τα χέρια, φροντίζοντας όμως να ανακατέψετε πολύ καλά τα υλικά.

2. Στην συνέχεια, δουλεύετε την ζύμη στο χέρι για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει μαλακή και ελαστική.

3. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την βάλετε σε ένα μπολ, να την σκεπάσετε με μια πετσέτα και να την τοποθετήσετε κάτω από μια κουβέρτα.

4. Κατόπιν, την χωρίζετε σε 8 κομμάτια και με ένα πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι  σε 2 όσο το δυνατόν πιο λεπτές λωρίδες. Για να μην μας κολλήσει, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια ανοίγματος.

Nostima Crackers 2

5. Στο σημείο αυτό προσθέτετε αλάτι και, εάν θέλετε, κάποιο μυρωδικό ή καρύκευμα (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ξερό σκόρδο, παπαρουνόσπορο κτλ.) και πιέζετε με τα χέρια ή τον πλάστη για να χωθούν κι αυτά μέσα στην ζύμη.

6.Τέλος, βάζετε τα κράκερς σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να χρυσίζουν.

Καλή όρεξη!

Extra Tip: Μπορείτε όταν ανοίξετε την ζύμη να χρησιμοποιήσετε κουπάτ για να δώσετε σχήμα στα κράκερς σας, ώστε να μην είναι τόσο ρουστίκ. Ορίστε μια ωραία απασχόληση για τα παιδάκια σας. Προσέξτε μόνο να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος!