Γάλα αμυγδάλου

Γάλα αμυγδάλου

Φτιάξτε μόνοι σας γάλα στο σπίτι

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την γεύση και εσείς θα είστε σίγουροι ότι τους δίνετε ένα ρόφημα γεμάτο βιταμίνες, πρωτεΐνες και ασβέστιο. Μάλιστα, είναι ιδανικό υποκατάστατο για άτομα με αλλεργίες και δυσανεξίες (π.χ. στην λακτόζη), δεν περιέχει γλουτένη και είναι μια άριστη επιλογή για την μαμά που θηλάζει αλλά χρειάζεται να περιορίσει ή να αποκλείσει τελείως τα γαλακτοκομικά από την διατροφή της.

Υλικά (για 250ml γάλακτος)

1 ½ κούπα αμύδγαλα (κατά προτίμηση βιολογικά)

4 κούπες νερό εμφιαλομένο

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα ωμά, ανάλατα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα καλύπτετε με νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν όλη νύχτα.

2. Στην συνέχεια, τα ξεπλένετε καλά μέχρι το νερό που φεύγει από μέσα τους να είναι καθαρό και διάφανο.

3. Κατόπιν τα βάζετε στο μπλέντερ με εμφιαλωμένο νερό σε αναλογία 1:3 ή και λιγότερο (εάν είναι αραιό θα είναι και λιγότερο εύγεστο) και χτυπάτε καλά για 2 περίπου λεπτά.Almond-Milk-4-1024x683

4. Τέλος, περνάτε τον πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι, μουσελίνα ή τουλουπάνι για να απομακρύνετε το ίζημα.

5. Εάν πριν το άλεσμα στο μπλέντερ έχετε ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα, τότε μπορείτε να διατηρήσετε το γάλα στο ψυγείο για 3 ημέρες. Διαφορετικά, θα πρέπει να το καταναλώσετε αυθημερόν.

6. Φυσικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε γλυκά, παγωτά, smoothie, ενώ ό,τι μένει στο τουλουπάνι μπορεί να μπει σε σοκολατάκια, κέικ  κτλ.

7. Για να βελτιώσετε την ήδη τέλεια γεύση του, μπορείτε να προσθέσετε μέλι, βανίλια, κακάο, κανέλλα ή ό,τι άλλο σας αρέσει!