Παγωτό ρόδι

Παγωτό ρόδι

Τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου τα ρόδια ωριμάζουν και μπαίνουν δυναμικά στην κουζίνα μας!

Η εποχή που εδώ και μήνες περίμενα, ήρθε. Ναι, είναι αλήθεια δεν είμαι και τόσο καλοκαιρινός τύπος. Προτιμώ τις πρώτες βροχές, την μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, την ησυχία του σπιτιού όταν τα παιδιά είναι σχολείο και, φυσικά, τους υπέροχους φθινοπωρινούς καρπούς.

Το μόνο που μου λείπει όταν η θερινή περίοδος φεύγει είναι η θάλασσα και το παγωτό. Γιατί, όμως, να τα στερηθώ; Ευτυχώς, η θάλασσα -παρότι λίγο πιο κρύα- είναι πάντα εκεί και με περιμένει, ενώ το παγωτό μπορεί να συνεχίσει να «κατασκηνώνει» στην κατάψυξή μου και, μάλιστα, σε ανεπανάληπτες φθινοπωρινές γεύσεις. Δείτε!


Παγωτό ρόδιΥλικά (για 8 άτομα)

2 ρόδια

1 lime

1 ½ κούπας ζάχαρη άχνη

500ml παχιά κρέμα γάλακτος (πάνω από 60% λιπαρά)


Εκτέλεση

1.Στύβετε τα ρόδια και το lime στον λεμονοστύφτη (ακριβώς όπως κάνετε και με τα πορτοκάλια) για να πάρετε τον χυμό τους.

2.Προσθέτετε την ζάχαρη και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

3.Προσθέτετε την κρέμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα παχύρευστο ροζ μείγμα σας.

4.Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ που να κλείνει αεροστεγώς και καταψύχετε για τουλάχιστον τέσσερεις ώρες. Το καταπληκτικό με αυτό το παγωτό είναι πως δεν χρειάζεται ούτε παγωτομηχανή ούτε ενδιάμεσο ανακάτεμα.