Μπισκότα καρύδας χωρίς ψήσιμο

Μπισκότα καρύδας χωρίς ψήσιμο

Μια συνταγή για γρήγορα και γευστικά μπισκότα

Φαίνεται πως είναι η εβδομάδα των συνταγών για το parentips. Χθες σας δείξαμε πώς να φτιάξετε πεντανόστιμες διπλοφουρνιστές πατάτες με λάχανο και μπρόκολο και σήμερα σας μεταφέρουμε σε έναν πιο γλυκό γευστικό Παράδεισο. Ακολουθήστε μας και δεν θα χάσετε!

Υλικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη (προσωπικά προτιμώ την μαύρη)

½  φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών

½  φλιτζάνι κακάο

1 φλιτζάνι μαργαρίνη

30 γρ. τριμμένη καρύδα

1 κούπα φυστικοβούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 πρέζα αλάτι

4 κούπες χοντρές νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, το αλάτι και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.

2. Αποσύρετε και προσθέστε το φυστικοβούτυρο, την βανίλια και την καρύδα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

3. Προσθέστε τις νιφάδες βρώμης και ανακατέψτε. Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεται κι άλλη βρώμη ώστε να απορροφηθούν τυχόν υγρά, μην διστάσετε να προσθέσετε ένα ακόμα φλιτζάνι.

4. Αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 5 με 10 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.

5. Φτιάξτε με το μείγμα μπαλάκια ή πλατιά μπισκότα και ακουμπήστε τα πάνω σε λαδόκολλα ή φύλλα σιλικόνης μέχρι να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν.

6. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο ή στο ψυγείο

Καλή όρεξη!