Διπλοφουρνιστές πατάτες με λάχανο και μπρόκολο

Διπλοφουρνιστές πατάτες με λάχανο και μπρόκολο

Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι

Είστε έτοιμοι για μία πεντανόμιστη-υγιεινή συνταγή που δεν θα κάνει κανέναν στο τραπέζι να παραπονιέται; Είστε έτοιμοι για ένα πιάτο –συνοδευτικό αλλά και κυρίως- που θέλει μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και είναι γεμάτο βιταμίνες και γεύση; Εάν ναι, συνεχίστε την ανάγνωση!

Υλικά

6 πατάτες

½  κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια (115γρ) ψιλοκομμένο λάχανο

2 ½  φλιτζάνια (220γρ) ψιλοκομμένο μπρόκολο

1 φλιτζάνι (230 γρ) ρικότα

1/2 φλιτζάνι (35g) τριμμένη παρμεζάνα

1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200◦C

2. Πλύνετε και στεγνώστε τις πατάτες στη συνέχεια περιχύστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Ψήστε τις πάνω σε λαδόκολλα για 1 ώρα.

3. Στο μεταξύ σοτάρετε το λάχανο και το μπρόκολο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές νερό ή ζωμό λαχανικών, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το υγρό να απορροφηθεί.

4. Έπειτα, μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέστε τη ρικότα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνουν οι πατάτες.

5. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν, βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε τις λίγο να κρυώσουν ώστε να μπορέσετε να τις ανοίξετε στην μέση και να αφαιρέσετε τη σάρκα τους.

6. Προσθέστε την σάρκα στο μείγμα με τα λαχανικά και το τυρί και ξαναγεμίστε τις πατάτες.

7. Βάλτε τις στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.

8. Σερβίρετέ τις ζεστές με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα για extraγεύση και χρώμα.

Καλή όρεξη!