Sauce καραμέλας με 1 υλικό

Sauce καραμέλας με 1 υλικό

Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά την δική σας sauce καραμέλας για να συνοδεύσετε τα μήλα σας, τα brownies και το παγωτό σας!

Όταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου συνήθιζε να με τρατάρει μήλα κομμένα σε ροδέλες και πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα. Ειδικά τα ξινόμηλα ήταν τέλεια σερβιρισμένα με αυτόν τον τρόπο! Ωστόσο, απ’ ότι ήδη υποπτεύεστε, δεν ήταν και η καλύτερη διατροφική επιλογή. Όχι, βέβαια, πως αυτό που πρόκειται να σας προτείνω είναι η πιο υγιεινή συνταγή στον κόσμο αλλά είναι σαφέστατα μια καλύτερη –και σαφώς πιο νόστιμη- εναλλακτική.

caramel-sauce-easy-sweetened-condensed-milk-how-to-make-in-oven-apples-recipe

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

1. Χύστε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και καλύψτε το σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

2. Βάλτε το μπολ σε ένα πυρέξ και προσθέστε νερό ώστε να υπερκαλύψετε το γάλα.

3. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ◦Cγια 75 λεπτά.

4. Μόλις το βγάλετε χτυπήστε την καραμέλα με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει και σερβίρετε.

5. Φυσικά, μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Όταν την βγάζετε για να την χρησιμοποιήσετε θα είναι λίγο σκληρή αλλά με λίγο ζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων επανέρχεται.

Καλή όρεξη!

SOS Tip: Η παραπάνω συνταγή κυκλοφορεί και με την εναλλακτική να καραμελώσετε το γάλα μέσα στο κουτάκι του, ωστόσο διαρκεί περισσότερες ώρες ενώ με το ζέσταμα περνούν στην καραμέλα πολλά επικίνδυνα υλικά από την συσκευασία.