Μια εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή για άγλυκα μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα.Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας και το γάλα του μικρού σας.
Αρχές καλοκαιριού είχα φτιάξει πολλά βαζάκια μαρμελάδα φράουλα και ήθελα με κάποιον τρόπο να την χρησιμοποιήσω, αφού το φθινόπωρο είχα την φαϊνή ιδέα να φτιάξω και κάμποσα βαζάκια μαρμελάδα κυδώνι και τα ντουλάπια μου γέμισαν. Σκέφτηκα, λοιπόν, να ετοιμάσω γεμιστά μπισκότα και, μάλιστα, να τα παρουσιάσω με ένα πολύ έξυπνο τρόπο.
Ορίστε τι έκανα!
Υλικά
- Για τη ζύμη
1 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο (αφήστε το λίγο έξω από το ψυγείο να μαλακώσει)
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό +2 επιπλέον κουταλιές εάν χρειάζεται
- Για το γέμισμα
Αλεύρι για να ανοίξετε την ζύμη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Για την παρουσίαση
Καλαμάκια για popcakesπου αντέχουν στον φούρνο ή ξυλάκια για σουβλάκι μουλιασμένα σε νερό (για να μην καούν)
Κουπάτ σε σχήμα καρδιάς
Εκτέλεση
1. Στο μίξερ βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύετε ελαφρώς. Προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτετε και το νερό και αρχίσετε να ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιείται όταν το πιέζετε στις χούφτες σας. Προσθέστε νερό εάν χρειάζεται (μία μία κουταλιά κάθε φορά)
2. Ανοίξτε πρόχειρα την ζύμη με τα χέρια σας, τυλίξτε την σε ζελατίνη και βάλτε την στο ψυγείο για μία ώρα.
3. Βγάλτε την, πασπαλίστε την με αλεύρι και ανοίξτε την σε πάχος 2 περίπου εκατοστών. Κόψτε την με ένα κουπάτ σε ισομερή κομμάτια. Ξαναπλάστε και ανοίξτε την ζύμη που περισσεύει.
4. Γεμίστε τις μισές καρδιές με μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα, καλύψτε με τις άλλες μισές και κλείστε πιέζοντας τις άκρες με τα δόντια του πηρουνιού. Για καλύτερη παρουσίαση τοποθετήστε στην βάση της καρδιάς (πριν κλείσετε την ζύμη) το pop stick ή το ξυλάκι.
5. Στην συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη και αλείψτε με αυγό.
6. Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο (180◦) για 20-30 λεπτά.
Καλή όρεξη!