Καραμέλες-ζελεδάκια

Καραμέλες-ζελεδάκια

Μια super εναλλακτική συνταγή για τις αγαπημένες μας καραμέλες!

Όσον αφορά στην διατροφή όλοι έχουμε την αχίλλειο πτέρνα μας! Αυτή για εμένα είναι τα ζελεδάκια! Όταν πηγαίνω supermarket και τα βλέπω στο ράφι σχεδόν αυτόματα μου τρέχουν τα σάλια. Εάν υποκύψω και τα αγοράσω, θα έχω φάει όλο το σακουλάκι μέσα στο αυτοκίνητο, στην διαδρομή για το σπίτι.

Ο ίδιος πειρασμός μου χτυπά την πόρτα και όταν πηγαίνω σινεμά. Προσπαθώ να μείνω μακριά αγοράζοντας popcorn γιατί εάν κάνω το λάθος και πάρω σακουλάκι, ξέρω πως θα το γεμίσω και θα τρώω καραμέλες μέχρι να κάνω εμετό.

Και κάτι ακόμα: Δεν ξέρω εάν έχετε δει στα ΙΚΕΑ μια γυναίκα να κοιτάζει με πάθος τα νέα ράφια με τις καραμέλες ζελεδάκια… Αυτή είμαι εγώ! Την ώρα εκείνη δουλεύω –να ξέρετε- στο μυαλό μου 1.000 ιδέες για να πάρω μερικά χωρίς να με δουν. Δεν είναι από τσιγκουνιά αλλά ειλικρινά  δεν θέλω να καταβροχθίσω ένα ακόμα σακουλάκι γεμάτο ζάχαρη, τεχνητή γεύση και τεχνητά χρώματα.

Ευτυχώς πριν από λίγες ημέρες βρήκα μια σπιτική συνταγή για πεντανόστιμα ζελεδάκια. Την έφτιαξα και είναι πραγματικά επιτυχημένη!

Υλικά

80 mlχυμός φρούτων (μπορεί να είναι λεμόνι, πορτοκάλι, μήλο, ανανάς, φράουλα ή και μίξη αυτών)

3 κουταλιες της σούπας μέλι

1 φύλλο ζελατίνη (εάν θέλετε τα ζελεδάκια σας πιο σφιχτά μπορείτε να βάλετε 2 φύλλα)

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τον χυμό, την ζελατίνη και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνετε και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  2. Χαμηλώστε την φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει φροντίζοντας να ανακατεύετε συνεχώς.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία κανάτα ή ένα μπρίκι και αφήστε το λίγο να κρυώσει. Για αισθητικούς λόγους, εάν υπάρχει στην επιφάνεια αφρός αφαιρέστε τον με ένα κουτάλι.
  4. Τοποθετήστε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια ώστε να τους δώσετε ωραίο σχήμα.
  5. Παγώστε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και έτοιμοι!

Extra Tip: Εάν θέλετε τα ζελεδάκια σας να έχουν πιο έντονο χρώμα, μπορείτε μετά το βήμα 2 να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής.