Μια διαφορετική τραγανή μηλόπιτα
Ένας πολύ γευστικός τρόπος να αξιοποιήσετε τα μήλα σας είναι να τα κάνετε μηλόπιτα. Όμως, εφόσον είστε οικογενειακώς καλοφαγάδες δεν σας αρκεί η συνηθισμένη συνταγή και θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο και τραγανό. Έχω την απάντηση στις επιθυμίες σας!
Η μηλόπιτα crumble πήρε το όνομά της από τα τρίματα (τα ψίχουλα) ζύμης που την σκεπάζουν και την κάνουν απίστευτα τραγανή. Έχει διαφορετικές υφές που ικανοποιούν το στόμα σε κάθε μπουκιά, ενώ είναι ιδανική τόσο για επιδόρπιο όσο και για πρωινό. Προσωπικά, την φτιάχνω σε πυρέξ 21x32 εκατοστά, ώστε να υπάρχει στο σπίτι απόθεμα. Εάν δεν διαθέτετε ανάλογο σκεύος, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα.
Υλικά
- 5 μήλα (2 ξινά και 3 γλυκά)
- ½ kg αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη + 1 φλιτζάνι ζάχαρη για τα μήλα
- 225 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- Κανέλα
- Βανίλια
Εκτέλεση
1. Πλένετε, ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια από τα μήλα. Τα κόβετε μισοφέγγαρα και τα πασπαλίζετε με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 ½ κουτάλι της σούπας κανέλα. Στην συνέχεια τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι να πιουν τα υγρά τους.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια, την ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια και τα ζυμώνετε. Έπειτα αφήνετε την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο τυλιγμένη με μια μεμβράνη για να παγώσει και να σφίξει.
3. Κατόπιν, παίρνετε την μισή ζύμη και την απλώνετε πατώντας με το χέρι στον πάτο ενός πυρέξ. Από πάνω στρώνετε τα μήλα. Τέλος, τρίβετε με τα χέρια σας την υπόλοιπη ζύμη σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα.
4. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και την ψήνετε στον φούρνο στους 200◦C μέχρι να χρυσίσει.
Καλή σας όρεξη!