Με όχημα ένα …μήλο!

Με όχημα ένα …μήλο!

Ένα snack που γίνεται παιχνίδι στα χέρια του μικρού σας

Δεν του αρέσουν και πολύ τα μήλα αλλά τρελαίνεται για τα αυτοκινητάκια μινιατούρες; Για να ενδιαφερθεί για το φαγητό του πρέπει πρώτα να το χρησιμοποιήσει ως παιχνίδι; Ή χρειάζεται εσείς να επιστρατεύσετε κάθε φορά τη δημιουργικότητά σας για να πείσετε το ιδιότροπο μικρό σας να φάει φρούτα και λαχανικά;  Ό,τι από τα παραπάνω και αν συμβαίνει η παρακάτω συνταγή για ένα γρήγορο και θρεπτικό snack  που θυμίζει αυτοκίνητο έτοιμο για αγώνες δρόμου θα κάμψει τις αντιστάσεις του και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του.

  • Θα χρειαστείτε ένα μήλο, μερικές ρώγες σταφύλι και οδοντογλυφίδες.
  • Κόψτε το μήλο στα τέσσερα και κάθε φέτα στα δύο, ώστε να έχουν όλες περίπου το ίδιο μέγεθος.
  • Περάστε από τη σάρκα του μήλου (τοποθετώντας τις φέτες με η φλούδα προς τα πάνω) δύο οδοντογλυφίδες ώστε να είναι οι «άξονες» του μικρού αυτοκινήτου.
  • Στη συνέχεια περάστε και από τις δύο πλευρές της οδοντογλυφίδας που εξέχουν από το μήλο τέσσερις ρώγες από σταφύλι, που θα είναι οι ρόδες του. Το μήλο – αυτοκίνητο είναι έτοιμο να ταξιδέψει από το πιάτο, στο τραπέζι και έπειτα στο στόμα του (με προσοχή φυσικά στις οδοντογλυφίδες!).
  • Αν θέλετε να ετοιμάσετε το snack νωρίτερα (π.χ. για ένα παιδικό πάρτι) βουτήξτε τις φέτες του μήλου σε ένα δοχείο με νερό και λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  • Αντί για μήλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αχλάδι ή ροδάκινο και αντί για σταφύλι, κομμάτια φράουλας ή μπανάνας ανάλογα με την εποχή.