Μακαρονοαπόλαυση με λουκάνικο και σπανάκι

Μακαρόνια με λουκάνικο και σπανάκι

Μια συνταγή από εκείνες τις ημέρες που η κουζίνα ενδύεται με μανδύα μαγείας και γεννά γευστικούς παραδείσους απλής απόλαυσης!

Ίσως η εισαγωγή σας ακούστηκε υπερβολική αλλά, πιστέψτε μας, το πιάτο που ακολουθεί, εάν εκτελεστεί σωστά, δεν είναι «άλλη μια συνταγή για μακαρόνια» αλλά ένα γαστρονομικό αριστούργημα. Πιάνεις στο χέρι σου απλά υλικά και καταλήγεις να κρατάς τις τεταμένες αισθήσεις όλης της οικογένειας.


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια- κοχυλάκια
  • 2 γευστικά λουκάνικα, χωρίς την εξωτερική μεμβράνη
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα (237ml) γάλα
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 500g ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε από το κεφάλι του σκόρδου την άκρη, χωρίς να το ξεφλουδίσετε και το κλείνετε μαζί με λίγο λάδι σε ένα αλουμινόχαρτο. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα κοχυλάκια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν al dente τα σουρώνετε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Τα καλύπτετε με μια πετσέτα και τα αφήνετε.
  3. Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στην συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να γίνεται κρεμώδες. Κατόπιν, ρίχνετε μέσα τα μυρωδικά στην ποσότητα που επιθυμείτε, το αλάτι και το πιπέρι.κρεμώδης σάλτσα
  4. Τραβήξτε την κρεμώδη σάλτσα από την φωτιά, ρίξτε την σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τις ψημένες και ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε αρκετά. Σκεπάστε το μείγμα για να το κρατήσετε ζεστό και αφήστε το στην άκρη.
  5. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το ξεφλουδισμένο λουκάνικο κάνοντάς το παράλληλα «κιμά» με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά από 6 λεπτά και αφού έχει σκουρύνει, σβήνετε την φωτιά και ρίχνετε μέσα το σπανάκι να μαραθεί.
  6. Τέλος, ρίχνετε την κρεμώδη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια, το σπανάκι και το λουκάνικο. Ανακατεύετε και σερβίρετε! Εάν θέλετε γαρνίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και βασιλικό.

 

Καλή όρεξη!