Κοτόπουλο al Greco

Κοτόπουλο al greco

Ένα γρήγορο γεύμα με γεύση και χρώμα που τα παιδιά θα αγαπήσουν.

Είναι γνωστό πως τα κουτσούβελα συνήθως επιλέγουν φαγητά με βάση την όψη. Τα πολύχρωμα πιάτα είναι πάντοτε πρώτα στις προτιμήσεις τους, ενώ το φαγητό που είναι ήδη κομμένο σε μπουκίτσες είναι ψηλά στην λίστα με τα αγαπημένα τους. Εάν και στο δικό σας αρέσουν τα παραπάνω και, παράλληλα, ανέχεται τις μπερδεμένες γεύσεις (κάποια παιδιά τρώνε πρώτα το κρέας και μετά το ρύζι, πρώτα το κοτόπουλο και μετά τις πατάτες κ.ο.κ.) τότε θα λατρέψει το παρακάτω φαγάκι!

Υλικά

4-5 φιλετάκια κοτόπουλου

4 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί, πράσινη)

1 μέτριο κρεμμύδι

1 κουτί μανιτάρια (προαιρετικά)

1 μέτρια ντομάτα

150g φέτα

1 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το σοτάρετε για 10-15 λεπτά (μέχρι δηλαδή να ασπρίσει).
  2. Στην συνέχεια, βγάζετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το επιπλέον λάδι.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα συμπληρώνετε λάδι και ρίχνετε με την σειρά για να τσιγαριστούν το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Κατόπιν, ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί. Όσο για το αλκοόλ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μετά από μερικά λεπτά θα έχει εξατμιστεί!
  4. Έπειτα ρίχνετε την ντομάτα, αφού πρώτα την έχετε ξεφλουδίσει και την έχετε κόψει σε κυβάκια. Προσθέστε λίγο νερό, χαμηλώστε την φωτιά και συνεχίστε για λίγα λεπτά ακόμα το βράσιμο.
  5. Λίγο πριν σβήσετε το φαγητό καρυκεύστε το με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  6. Τέλος, σβήστε την φωτιά και ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα την φέτα κομμένη σε κυβάκια. Κλείστε το καπάκι, κουνήστε το σκεύος για να βυθιστεί η φέτα και να μισολιώσει.
  7. Σερβίρετε με ρύζι ή πλιγούρι. Μόνο φροντίστε να κάνετε και μια ωραία παρουσίαση. Συν Αθηνά και χείρα κίνει!