Η τέλεια αυγοσαλάτα

Η τέλεια αυγοσαλάτα

Μια συνταγή για τους λάτρεις αλλά και τους πολέμιους του αυγού

Λατρεύω τα αυγά! Μπορούν να μαγειρευτούν σε τόσες παραλλαγές! Τηγανιτά, βραστά, μελάτα, ποσέ, ομελέτα, με ντομάτα… Χρόνια τώρα δοκιμάζω και, όχι μόνο δεν τα χόρτασα, αλλά δεν έχω ακόμα αποφασίσει ποια μορφή τους είναι η αγαπημένη μου. Τώρα, όμως, που ο πατέρας μου στο νησί έκανε κότες, έχω άπειρες ευκαιρίες για γευστικούς πειραματισμούς και πιστεύω ότι βρίσκομαι κοντά στην εν λόγω ανακάλυψη.

Μία από τις συνταγές που πρόσφατα μπήκε στο top 5 μου είναι η αυγοσαλάτα που ακολουθεί. Απέχει από τις συνηθισμένες, αφού είναι καρυκευμένη με εξωτικά μπαχαρικά, ενώ περιέχει και μάνγκο που δίνει μικρές εκρήξεις δροσιάς ιδανικές για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Πριν την απορρίψετε, δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 8 αυγά βρασμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (λιγότερο ή περισσότερο για γεύση)
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων (ή θαλασσινο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την ένταση του δικού σας)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 μάνγκο ψιλοκομμένο

Aygosalata

Εκτέλεση

1. Βράζετε καλά τα αυγά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το ασπράδι τους για την συνταγή.

2. Στην συνέχεια, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακατέψτε τα με τα αυγά.

3. Προσθέστε το αλάτι, το κάρυ και την μαγιονέζα και ανακατέψτε και πάλι για να ομογενοποιηθούν

4. Πριν σερβίρετε, ξεφλουδίστε, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το μάνγκο και προσθέστε το. Εάν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Extra Tip: Η συγκεκριμένη αυγοσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί και να ταιριάξει άψογα με ωμό ή φρυγανισμένο ψωμί, ενώ γίνεται και ωραία γέμιση για sandwich. Σε μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μπορείτε να την σερβίρετε με chips τορτίγιας.