Ένα γευστικό-θρεπτικό σνακ για το σχολείο!
Το φυστικοβούτυρο, θα μου πείτε, είναι σκέτη Αμερικανιά. Θα συμφωνήσω αλλά δεν θα βιαστώ να το απορρίψω για τους εξής λόγους:
1. Έχει ευχάριστη γεύση
2. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και αντιοξειδωτικών ουσιών
3. Λόγω των παραπάνω έχει συνδεθεί με την προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις
Προσοχή όμως! Τα παραπάνω ισχύουν για το φυσικό φυστικοβούτυρο (και όχι το συμβατικό των supermarket). Το φυσικό φυστικοβούτυρο είναι πιο σκληρό, πιο δύσκολο να ανακατευτεί και υπάρχει μια στρώση λαδιού από πάνω που πρέπει να ανακατέψεις καλά για να απορροφηθεί. Εάν δεν βρίσκετε μαγαζί με βιολογικά, καλύτερα στην συνταγή που ακολουθεί να το αντικαταστήσετε με ταχίνι.
Υλικά (για 40 μπαλάκια)
2 με 2 ½ κούπες φυστικοβούτυρο
1 κούπα δημητριακά ολική σπασμένα στο μπλέντερ (αλλά όχι σκόνη)
2 κούπες κεχρί
1 κούπα αποξηραμένα φρούτα κομμένα (σταφίδες, δαμάσκηνα, goji berries κτλ). Μπορείτε να διαλέξετε ένα είδος ή μια ποικιλία αποξηραμένων φρούτων.
½ με 1 κούπα μέλι (υπολογίστε με το μάτι καλύτερα…)
Εκτέλεση
Και τώρα το δύσκολο κομμάτι…. πλάκα κάνω!
1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά, πλάστε τα μπαλάκια, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν!
SOS Tip: Εάν το μείγμα δεν πλάθεται εύκολα, προσθέστε μία ακόμα κουταλιά της σούπας κεχρί.
Ορίστε ένα άριστο σνακ για άριστους μαθητές!
Καλή όρεξη!