Γεύσεις Ελλάδας με 1 κλικ!

Γεύσεις Ελλάδας με 1 κλικ!

Ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό delicatessen με αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Πάντοτε μου άρεσαν τα ταξίδια. Τα λάτρευα! Θυμάμαι, φοιτήτρια ακόμα, να ξεκινάω για road trips με την παρέα και στην διαδρομή να κρατάω σημειώσεις, ώστε αργότερα να γράψω το δικό μου ταξιδιωτικό κείμενο. Όχι ότι μου το είχαν αναθέσει από την σχολή ή κάποιο έντυπο. Το έκανα για εμένα, για να θυμάμαι την διαδρομή, τα τοπία, τις μυρωδιές και πάνω απ’ όλα τις γεύσεις.

Ναι, ναι, έχω μεγάλο θέμα με τις γεύσεις. Πιστεύω ακράδαντα πως όλη η παράδοση και η φιλοσοφία ενός τόπου υπάρχει στο τραπέζι του: στην πρώτη ύλη, στον τρόπο και στον χρόνο προετοιμασίας και, κυρίως, στην συναναστροφή που γίνεται γύρω από ένα ζεστό πιάτο φαΐ. Και πάντα φεύγοντας από τον κάθε προορισμό βρισκόμουν φορτωμένη με τοπικά προϊόντα που τα χρησιμοποιούσα στην κουζίνα με φειδώ μην τυχόν και μου σωθούνε. Βλέπετε δεν μπορούσα να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στην Ξάνθη, στα Γιάννενα ή στο Καρπενήσι.

Όταν άρχισαν να γίνονται μόδα τα delicatessen και άρχισαν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα μαγαζιά με προϊόντα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης, ενθουσιάστηκα. Δυστυχώς, όμως, χρειαζόταν κι εκεί να κάνω ένα μικρό ταξίδι, αφού δεν έβρισκα σε ένα μόνο όσα αναζητούσα. Και μετά γνώρισα το yolenis.com, ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό delicatessen με αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας: περισσότερα από 800 προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα, από 105 καταξιωμένους παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου, με πλούσιες αναφορές στην ιστορία και στο οικοσύστημα της κάθε περιοχής, με πλήθος απολαυστικών συνταγών, με ποικίλους συνδυασμούς φαγητού και ποτού και με το «Τραπέζι του Μήνα» να κυριαρχεί στην αρχική σελίδα «στρωμένο» με τα προϊόντα και τις συνταγές της εποχής.

Η περιήγηση στο Yoleniδεν ήταν σαν μια απλή επίσκεψη σε ένα online κατάστημα. Ο κατασκευαστής του ξεπέρασε τον εαυτό του κατορθώνοντας να προσφέρει μια συναρπαστική«εμπειρία εξερεύνησης των γεύσεων»μέσα από ένα «περιβάλλον» υψηλής αισθητικής, με υπέροχες φωτογραφήσεις, με καλογυρισμένα video συνταγών, με multimedia εφαρμογές κοκ.

Άρχισα να περνάω πολλές ώρες στις σελίδες του, αναβιώνοντας νοερά τα ταξίδια μου, αναπαράγοντας εικόνες και αναπολώντας εμπειρίες που πλέον είχα την ευκαιρία να ζήσω μία άντε δύο φορές τον χρόνο. Ή μάλλον όχι ακριβώς… Μπορούσα να τις έχω καθημερινά στο τραπέζι μου, στο πιάτο της οικογένειάς μου και, μάλιστα, να ξέρω πως εκτός από μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία θα τους πρόσφερα, παράλληλα, τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα που συνιστούν τη βάση της ελληνικής-μεσογειακής διατροφής.

ouzomezesΠαρήγγειλα, λοιπόν, extra παρθένο ελαιόλαδο από το Λασίθι , γευστικές ελιές Καλαμών, εξαιρετικό μανούρι Λάρισας και μοναδική φέτα «Κουρουνιώτη», αλλά και ζυμαρικά από το «Χιώτικο Κελάρι», απίθανα γλυκίσματα, συγκλονιστικά κρασιά και καλλυντικά σπιτικά που χρόνια τώρα εμπιστεύομαι για την αγνότητά τους. Μάλιστα, φέτος τα Χριστούγεννα λέω να χρησιμοποιήσω το yolenis.com και για τα δώρα που θα προσφέρω σε φίλους και συναδέλφους, αφού τα έτοιμα καλάθια (ειδικά ο «Ουζομεζές») είναι σκέτος πειρασμός. Αφήστε που μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 ηαποστολή εντός Ελλάδος είναι δωρεάν!

Σας άνοιξα την όρεξη; Ας στρώσουμε τραπέζι...