«Καρπούζι» από ζελέ

«Καρπούζι» από ζελέ

Μια εντυπωσιακή και συνάμα υγιεινή γλυκιά συνταγή για όσους άρχισαν κιόλας να νοσταλγούν το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πέρασε και το καρπούζι, το αγαπημένο φρούτο των παιδιών θα μείνει ανάμνηση για τους επόμενους 8 μήνες τουλάχιστον. Εάν το μικρό σας τρελαίνετε για αυτό το κοκκινοπράσινο δροσερό φρούτο προσφέρετέ του μια μικρή γλυκιά οφθαλμαπάτη με υπέροχη γεύση και, φυσικά, αρκετά υγιεινή. Δείτε!


Συστατικά

Ξεχάστε το έτοιμο ζελέ και φτιάξτε το δικό σας με:

  • 4 ρόδια
  • 2 πορτοκάλια
  • 10g ζελατίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • Νερό (περίπου 200ml εξαρτάται από τον χυμό που θα βγάλουν τα φρούτα
  • Για το σερβίρισμα: 6 καταπράσινα lime

Καρπουζοζελέ

Εκτέλεση

1. Κόβετε στην μέση τα ρόδια και τα πορτοκάλια και τα στίβετε (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο). Κατόπιν μπορείτε να τα σουρώσετε για να φύγουν τα κομματάκια του πορτοκαλιού, αλλά μπορείτε και να τα αφήσετε για να πάρει το μικρό σας περισσότερες φυτικές είναι. Εάν, ωστόσο, τα αφαιρέσετε θα έχετε ένα πιο διάφανο ζελέ.

2. Βάζετε τον χυμό και την ζάχαρη σε έναν μετρητή και συμπληρώνετε με νερό ώσπου να πάρετε ένα υγρό των 500ml.

3. Στην συνέχεια, το ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μία βράση. Έπειτα προσθέτετε και την ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

4. Τέλος, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια το ρίχνετε μέσα στα lime τα οποία έχετε κόψει κατά μήκος και στην μέση και έχετε αφαιρέσει την σάρκα τους (για μεγαλύτερη σταθερότητα βάλτε τα lime μέσα στo ταψί για muffins ). Βάλτε τα στο ψυγείο για 4-6 ώρες και μόλις το ζελέ σταθεροποιηθεί κόψτε τα στην μέση και απολαύστε!