Let’s meet!

Family meeting

Οργανώστε ένα οικογενειακό meeting.

Μπορεί να σας ξενίζει ο όρος και η διαδικασία αλλά έχετε σκεφθεί ποτέ ότι ένα οικογενειακό meeting ή, αν προτιμάτε, μια οικογενειακή συνάντηση σε καθορισμένο χρόνο μπορεί να λειτουργήσει θετικά στα μέλη της οικογένειας;


Καταρχήν είναι ένας αποτελεσματικός και ευχάριστος τρόπος για να περάσετε χρόνο μαζί. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ σας, να θέσετε στόχους, να αναγνωρίσετε και να επιβραβεύσετε την πρόοδο των παιδιών σας και να προσδιορίσετε τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειάς σας. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα! Δοκιμάσετε αν θα λειτουργήσει έστω για μια φορά! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα «οργάνωσης» και … καλή επιτυχία!

  • Προτιμήστε να κανονίσετε τη συνάντηση μια ευχάριστη και χαλαρή ώρα, όπως για παράδειγμα μετά το δείπνο ή αφού σερβίρετε γλυκό.
  • Ως γονείς μπορείτε να καθοδηγείτε τη συζήτηση και να εξηγείτε σε όλους τους κανόνες (π.χ. δεν διακόπτουμε τον άλλον όταν μιλάει).
  • Αυτές οι συναντήσεις είναι καλύτερο να δίνουν έμφαση τόσο στα άτομα ξεχωριστά όσο και στην οικογένεια ως σύνολο. Συζητήστε για προσπάθειες που έχουν γίνει και επιβραβεύστε τα παιδιά σας αν έχουν σημειώσει κάπου πρόοδο. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τις επερχόμενες διακοπές, μια γιορτή, μια δραστηριότητα που αφορά όλη την οικογένεια ή απλά το πρόγραμμα για την καθαριότητα του σπιτιού.
  • Κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να μιλάει χωρίς να το διακόπτουν οι άλλοι και χωρίς να του ασκείται κριτική και να μοιράζεται τις σκέψεις, τα συναισθήματα Οικογένεια αγκαλιά στο σαλόνι για family meetingκαι τις επιδιώξεις του.
  • Αυτού του είδους οι συναντήσεις δεν είναι οι κατάλληλες στιγμές για να επαναφέρετε λάθη του παρελθόντος, να τσακωθείτε ή να τιμωρήσετε κάποιο από τα παιδιά σας. Αυτά τα θέματα πρέπει να λύνονται ξεχωριστά και σε ατομική βάση.
  • Φροντίστε η συνάντηση να μην διαρκέσει παραπάνω από 20 με 30 λεπτά, εκτός αν τα μέλη της οικογένειας θέλουν να συζητήσουν παραπάνω.
  • Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι σαν γονείς έχετε τον τελευταίο λόγο σε δύσκολες αποφάσεις.
  • Δοκιμάστε να κρατάτε «πρακτικά», όπως για παράδειγμα για επόμενους στόχους που έχετε θέσει, για μια προετοιμασία ή για συμφωνίες που έχετε κάνει.
  • Πριν ολοκληρωθεί η ιδιότυπη αυτή συνάντηση μπορεί ο καθένας να πει τη γνώμη του για το πώς εξελίχθηκε η συζήτηση και ποιες προτάσεις έχει για να βελτιώσει την επόμενο οικογενειακό «meeting».