Ποιες μεθόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν μπαμπάδες για να σταματήσετε το κλάμα του μωρού σας
Εκτός από τις κλασικές μεθόδους της αγκαλιάς ή της νυχτερινής βόλτας με το αυτοκίνητο, οι μπαμπάδες μπορούν να εφαρμόσουν και άλλα τεχνάσματα για να καθησυχάσουν το μωρό τους από το κλάμα. Δείτε 10 δοκιμασμένους τρόπους από άλλους μπαμπάδες που λειτούργησαν!
1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε ανοιχτούς ορίζοντες σε σχέση με τις μεθόδους που ενδέχεται να χρησιμοποιήσετε. Για να μάθετε πώς να καθησυχάζετε το μωρό σας χρειάζεστε πειραματισμό και εξάσκηση, προκειμένου να βρείτε τη στρατηγική που ταιριάζει τόσο σε εσάς όσο και στο μωρό σας.
2. Νιώστε τον πόνο του μωρού σας. Αρχικά πρέπει να διαπιστώσετε για ποιο λόγο κλαίει το μωρό σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό αλλά όταν το κλάμα δεν σταματάει η λογική πάει περίπατο.
3. Δοκιμάστε το μικρό δάχτυλο. Αν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η αιτία που το μωρό σας κλαίει, προσφέρετε στο μωρό σας το μικρό του δάχτυλο για να το πιπιλίσει. Με προσοχή όμως για να μην γρατσουνίσετε με το νύχι σας τον ουρανίσκο του μωρού.
4. Προσφέρετε ένα ρόφημα στο μωρό σας! Δοκιμάστε να το ταΐσετε με το γάλα της μαμάς του που θα έχει από πριν αντλήσει και αποθηκεύσει.
5. Τα μωρά λατρεύουν την κίνηση και ο μπαμπάς τους μπορεί να είναι ο ιδανικός παρτενέρ για χορό, για να τα στριφογυρίζουν, να τα ανασηκώνουν απαλά και να τα πετάνε στον αέρα. Γιατί, άλλωστε, σας δόθηκε τόση μυϊκή δύναμη;
6. Κρατήστε το μωρό σας στην αγκαλιά σας στο ύψος του ώμου και βάλτε τα χεράκια του γύρω από το λαιμό σας και ξεκινήστε να λικνίζεστε μπρος πίσω με επαναλαμβανόμενο ρυθμό. Χτυπήστε ελαφρά το πόδι σας στο πάτωμα και αρχίστε να λέτε μια μελωδία σαν ψαλμωδία (δεν έχει σημασία τι θα λέτε) αρκεί να ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό με την κίνηση και τον ήχο που κάνει το πόδι σας στο πάτωμα.
7. Εφεύρετε τεχνάσματα. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι πράγματι γελοία ή να έχετε να τα κάνετε από τότε που είσαστε παιδί, αλλά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε μιας και ενδέχεται να λειτουργήσουν. Δοκιμάστε αστείες ή άγριες γκριμάτσες, ή αστείες κινήσεις με το σώμα μας για να μετατρέψετε το κλάμα σε γέλια και σε επίμονες ματιές.
8. Επιλέξτε κάποια τραγούδια για να τραγουδάτε στο μωρό σας. Ακόμα και αν δεν είναι οι στίχοι το κριτήριο επιλογής, επιλέξτε ένα τραγούδι με ρυθμό που φαίνεται να ηρεμεί το παιδί σας.
9. Βάλτε το παιδί σας σε μάρσιπο και κρατήστε το πάνω σας. Η ζεστασιά του κορμιού σας, η ρυθμική αναπνοή και η κίνηση του σώματός σας καθώς περπατάτε θα το βοηθήσουν να ηρεμήσει.
10. Περιμένετε να σταματήσει. Οι μαμάδες μάλλον θα χαρακτηρίσουν αυτή τη μέθοδο «αντρική», αποστασιοποιημένη, που δείχνει αδιαφορία. Πολλές φορές όμως τα μωρά κλαίνε χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και το μωρό σας συνεχίζει να κλαίει, ενώ δεν πεινάει, δεν πονάει και δεν ηρεμεί με την αγκαλιά, την κίνηση και το τραγούδι, αφήστε το μέχρι να ξεθυμάνει.