"Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου"!

Ο καλύτερος μπαμπάς

7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να γίνεται «ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου»!

Επειδή οι μπαμπάδες δεν έχουν από την αρχή την ίδια στενή σχέση με τα μωρά τους και επειδή μπορεί να μη νιώθουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας του μικρού χωρίς επίβλεψη, βρήκαμε 7 τρόπους για να αναλάβετε πλήρη δράση!


  1. Ζητήστε χώρο και χρόνο. Το πρώτο που είναι σημαντικό να κάνετε είναι να ζητήσετε από την σύντροφό σας να αναλάβετε για ένα χρονικό διάστημα την φροντίδα του μωρού. Πείτε της να βγει μια βόλτα και να χαλαρώσει και μείνετε σπίτι για να δεθείτε με το μωρό. Ζητήστε συμβουλές αλλά μην ακολουθείτε το δικό της τρόπο εάν δεν σας ταιριάζει.
  2. Μείνετε μόνοι. Σαφώς και μπορεί να νιώθετε ανασφάλεια όταν θα είστε ο μόνος που φροντίσει, θα καθησυχάσει, θα ταΐσει και θα αλλάξει το μωρό. Αλλά η περηφάνια θα είναι μεγαλύτερη εάν δεν έχετε εκεί κάποιον να σας παρατηρεί, να σας διορθώνει και να σας καθοδηγεί. Το δέσιμο απαιτεί αποκλειστικό χρόνο, για να μάθει το μικρό πως μπορεί να στηρίζεται σε εσάς για τα πάντα.
  3. Μην κάνετε συγκρίσεις. Μην μπείτε σε έναν αγώνα δρόμου για να γίνετε καλύτερος από την σύντροφό σας στην φροντίδα. Προσφέρετε όσα μπορείτε και νιώστε υπερήφανοι για όσα καταφέρνετε. Άλλωστε, μητέρα και πατέρας, σύμφωνα με έρευνες, προσφέρουν διαφορετικά πράγματα στο παιδί.
  4. Μπαμπάς και μωρόΜην υποκύπτετε στα standards της συντρόφου σας. Συνήθως οι μαμάδες τείνουν να πιστεύουν ότι γνωρίζουν τον «σωστό» τρόπο για τα πάντα. Ωστόσο, υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι για να αλλάζετε πάνες, να παίζετε, να διασκεδάζετε και να μαθαίνετε νέες δεξιότητες στο παιδί σας. Μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποιος ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Αναλάβετε πρωτοβουλίες και μην υποτάσσεστε σε πιθανές εμμονές σχετικά με το σωστό και το λάθος.
  5. Γίνετε «συνεργάτες» και όχι βοηθοί. Γίνετε κι εσείς Batman και μην αρκείστε στον ρόλο του Robin. Μοιραστείτε τις ευθύνες για να περνάτε τον ίδιο χρόνο με το μωρό, ώστε στο πρόσωπό σας να ανταποκρίνεται με τον ίδιο ενθουσιασμό.
  6. Μην συμπεριφέρεστε σαν να μην χρειάζεστε τον έπαινο. Όπως οι γυναίκες θέλουν που και που τα κοπλιμέντα τους, έτσι κι εσείς έχετε ανάγκη να ακούσετε πόσο καλά τα πήγατε από έναν άνθρωπο που, όπως και να το κάνουμε, ξέρει καλύτερα. Δεχθείτε κάθε σχόλιo με χαρά και σε βάθος χρόνου θα εμπεδώσετε ότι είστε το ίδιο ικανοί και επιδέξιοι.
  7. Μην προστρέχετε αμέσως για βοήθεια. Ακόμα και αν η σύντροφός σας γνωρίζει τον πιο γρήγορο τρόπο για να σταματήσετε το κλάμα του μωρού, προσπαθήστε για αρχή να τα καταφέρετε μόνοι σας. Άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τo ίδιο πράγμα και εσείς το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτοπεποίθηση και το θάρρος της γνώμης σας!