Εγκυμοσύνη: 10λογος για μπαμπάδες

Εγκυμοσύνη: 10λογος για μπαμπάδες

10 πράγματα που πρέπει να αποφύγουν οι μέλλοντες μπαμπάδες όταν η σύντροφός τους είναι έγκυος

Προετοιμάζεστε για να κάνετε παιδάκι ή μόλις μάθατε ότι η σύντροφός σας είναι έγκυος; Πριν θεωρήσετε ότι η εγκυμοσύνη είναι κυρίως γυναικεία υπόθεση διαβάστε και απομνημονεύστε τα 10 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκειά της. Υπάρχουν φυσικά και πολλά που καλό είναι να κάνετε για να υποστηρίξετε τη σύντροφό σας, να εμπλακείτε περισσότερο στην εγκυμοσύνη και να προετοιμαστείτε για τη φροντίδα του μωρού σας.

1.Να κατακρίνετε τη λαιμαργία της. Αν θέλει ακόμα λίγη μακαρονάδα για δείπνο, μην αρχίσετε να κοροϊδεύετε.

2.Παρομοίως μην αρνηθείτε να της προσφέρετε το αντικείμενο της λαχτάρας της – περί φαγητού ο λόγος – όταν σας το ζητήσει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα.

3.Να φέρνετε πράγματα που δεν θέλει μέσα στο σπίτι. Αν για κάποιο λόγο δεν αντέχει τη μυρωδιά από το σουβλάκι απ’ όλα, μην το φέρετε μέσα στο σπίτι. Ακόμα δεν κάνει τόσο κρύο για να το φάτε έξω.

4.Να καπνίζετε τριγύρω της. Το παθητικό κάπνισμα είναι βλαβερό για τη σύντροφό σας και το παιδί σας. Καπνίστε έξω στο μπαλκόνι ή ακόμα καλύτερα αδράξτε την ευκαιρία για να το κόψετε.

5.Να θεωρήσετε δεδομένο ότι πρέπει να είναι ο οδηγός σας επειδή δεν πίνει όσο είναι έγκυος. Πιθανόν να μην θέλει να σας έχει στο κάθισμα του συνοδηγού, ζαλισμένο από το ποτό, 3 η ώρα τα ξημερώματα κάθε Σάββατο. Υπάρχουν και ταξί.

6.Να αποφεύγετε τη σεξουαλική επαφή. Επειδή είναι έγκυος δεν σημαίνει ότι είναι εύθραυστη ή ότι θα τραυματίσετε το μωρό. Εάν της το επιτρέπει ο γιατρός, γιατί να της το απαγορεύετε εσείς; Χαλαρώστε και απολαύστε το σεξ!

7.Να αλλάξετε τη θερμοκρασία. Επειδή ζεσταίνεται περισσότερο από το κανονικό φροντίστε να συμμορφωθείτε με τη θερμοκρασία που προτιμά για να είστε όλοι χαρούμενοι.

8.Να της πείτε ότι είναι τεράστια/χοντρή κ.λπ. Φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους χαρακτηρισμούς σας καθώς παίρνει κιλά. Πολλέςγυναίκεςδυσκολεύονταινασυνηθίσουντονέοτουςσώμα. Δοκιμάστεπιοθετικέςεκφράσεις, όπωςαςπούμεόμορφη.

9.Να συγκρίνετε το δικό σας πόνο με τον δικό της. Η βαρυστομαχιά σας δεν έχει καμία σχέση με την πρωινή ναυτία και ο πόνος στη μέση σας ίσως να μην συγκρίνετε με τον δικό της. 

10.Να χάσετε όλα τα ραντεβού με τον γιατρό. Πιθανόν σε κάποια να μην μπορείτε να παρευρίσκεστε αλλά φροντίστε να πάτε σε όσα περισσότερα μπορείτε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με το μωράκι σας και να βρίσκεστε κοντά στη σύντροφό σας.