Φτιάξτε λάδι για μασάζ

Λάδι για μασαζ

Το δέρμα του μωρού σας (αλλά και το δικό σας) πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα καλύτερα, τα πιο αγνά παρασκευάσματα. Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί πως θα φτιάχνετε λάδι για βρεφικό μασάζ!

Καταρχάς, να διευκρινίσουμε πως τους πρώτους 2 μήνες της ζωής του μωρού το βρεφικό μασάζ θα πρέπει να γίνεται μόνο με λάδι, ενώ στην συνέχεια μπορείτε στα 15ml λαδιού να προσθέτετε μια σταγόνα αιθέριου ελαίου, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.

Ωστόσο, καλό θα ήταν, επειδή το παιδί είναι πολύ μικρό για να γνωρίζετε κάθε αλλεργία που πιθανώς να έχει, να βάλετε λίγο από το μείγμα λαδιού-αιθέριου ελαίου στον καρπό του μικρού σας. Εάν μετά από 3 λεπτά έχει εμφανιστεί κάποια κοκκινίλα σημαίνει πως το βλασταράκι σας πιθανότατα αντιδρά στο συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο και καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Μην φοβηθείτε, όμως, πως αυτή η μικροποσότητα μπορεί να το βλάψει. Πέραν από την κοκκινίλα, που θα εξαφανιστεί μετά από λίγο, δεν θα παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα άλλες ενοχλήσεις.

Ακόμη, οφείλετε να είστε πολύ προσεκτικοί και στην διάρκεια ζωής των πρώτων υλών που χρησιμοποιείτε. Τα λάδια συνήθως αντέχουν για έναν χρόνο, ενώ τα αιθέρια έλαια «ζουν» 2 με 3 μόλις μήνες. Για να βεβαιωθείτε για την ημερομηνία λήξης αυτού που αγοράζετε ρωτήστε τον υπάλληλο στο σημείο πώλησης. Ανοίγοντας το μπουκάλι καλό θα ήταν να κολλήσετε πάνω του και ένα χαρτί με την ημερομηνία.

Φυσικά, προτιμήστε για τις περιποιήσεις σας βιολογικά λάδια και αιθέρια έλαια και μην εμπιστεύεστε άγνωστες εταιρίες, εφόσον είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε ένα κακής ποιότητας αιθέριο έλαιο. Τέλος, λάβατε υπόψη σας πως από την στιγμή που θα φτιάξετε το μείγμα θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εντός 30 λεπτών!

Λάδια και αιθέρια έλαια!

Κατάλληλα λάδια για το βρεφικό δέρμα είναι το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο (ψυχρής έκθλιψης) και το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε επιλέξτε:

Λεβάντα: Για χαλάρωση και ευκολότερο ύπνο

Μέντα/ Μανταρίνι: Για ευεξία και τόνωση

Ευκάλυπτο/ Τεϊόδεντρο: Για τα κρυολογήματα και το μπούκωμα

Χαμομήλι: Για κολικούς και δυσκοιλιότητα

 SOS Tip: Βεβαιωθείτε κατά την αγορά ότι το έλαιο που αγοράζετε ενδείκνυνται για μασάζ και καλλυντική χρήση. Μερικά αιθέρια έλαια πωλούνται για την χρήση τους σε προϊόντα καθαρισμού ή ως αρωματικά χώρου. Μην επιλέγετε μόνο βάση της οσμής!


 

Αμυγδαλέλαιο


ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ {BIO}

 

Λάδι βάσης για ξηρό, τραχύ και ευάισθητο δέρμα. Ιδανικό για αρωματικό μασάζ και περιποίηση βρεφών. ποσότητα 100 ml, τιμή 13,50 ευρώ, www.livingreen.gr
 




βιολογικό αιθέριο έλαιο


ΤΕΪΟΔΕΝΤΡΟ -TEA TREE {ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ/BIO}

Ποσότητα 5ml, τιμή 7 ευρώ, www.livingreen.gr