Τι μπορεί να σας λέει η ακμή για την κατάσταση της υγείας σας;

Όσα λέει η ακμή στο πρόσωπο

Διαβάστε τον χάρτη του προσώπου σας και φροντίστε τον οργανισμό σας

Το δέρμα μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας με άλλα λόγια αντανακλά το πόσο υγιής είναι ο οργανισμός μας. Έτσι το πρόσωπό μας μπορεί να αποτελέσει κατά κάποιον τρόπο τον χάρτη του οργανισμού μας και η εμφάνιση ακμής σε ορισμένα σημεία να είναι σημάδι ότι κάτι άλλο χρειάζεται την φροντίδα και την προσοχή μας.

Μαζί με μια θεραπεία που πιθανόν θα σας προτείνει ο δερματολόγος σας, η λύση μπορεί να κρύβεται στη διατροφή ή στις καθημερινές σας συνήθειες. Δοκιμάστε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές με οδηγό τον παρακάτω «χάρτη».

Στο μέτωπο πάνω από τα φρύδια. Ενδέχεται να σημαίνει ότι χρειάζεται να προσέξετε το πεπτικό σας σύστημα. Μειώστε την κατανάλωση τροφών με λίπος, πίνετε περισσότερο νερό και επιλέξτε δροσερές τροφές όπως το αγγούρι.

Ανάμεσασταφρύδια.Μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να «ξεκουράσετε» το συκώτι σας. Μειώστε το αλκοόλ, τις λιπαρές τροφές και τα γαλακτομικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη ζώνη αποτελεί καθρέφτη των διατροφικών αλλεργιών συνεπώς ελέγξτε μήπως κάποιο συστατικό μιας τροφής σας πειράζει. Φροντίστε ακόμα να ασκήστε ελαφρά για 30 λεπτά καθημερινά και να κοιμάστε αρκετά.

Γύρωαπόταμάτια.Πιθανόν τα νεφρά να στέλνουν μηνύματα. Οτιδήποτε γύρω από τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων, είναι σημάδι αφυδάτωσης. Αυξήστε την κατανάλωση νερού και φροντίστε να τρώτε περισσότερες μερίδες ωμών φρούτων και λαχανικών.

Μύτη.Ίσως είναι καιρός να ακούσετε την καρδιά σας. Ελέγξτε την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της βιταμίνης Β. Μειώστε την κατανάλωση πικάντικων τροφών και κρέατος και φροντίστε να παίρνετε καθαρό αέρα. Πέρα από αυτά είναι απαραίτητο να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης αντικαθιστώντας τα κακά λίπη με καλά, όπως είναι τα λιπαρά ω-3 και ω-6 που βρίσκονται στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς και το αβοκάντο. Επειδή η συγκεκριμένη περιοχή είναι η πρώτη που εμφανίζει μαύρα στίγματα ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του make-upαλλά και αν σας προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα.

Λοβοίαυτιών.Η εμφάνιση ακμής στο συγκεκριμένο σημείο πιθανόν να σχετίζεται με τη λειτουργία των νεφρών. Η λύση είναι να πίνετε πολύ νερό και να μειώσετε την κατανάλωση αεριούχων ποτών, καφέ και αλκοόλ καθώς προκαλούν αφυδάτωση.

Ζυγωματικά.Δώστε προσοχή στο αναπνευστικό σύστημα. Καπνίζετε ή έχετε αλλεργίες; Το σημείο αυτό αφορά και στα δύο. Αν τίποτα από αυτά δεν ισχύει τότε μην αφήνετε το σώμα σας να ζεσταίνεται υπερβολικά, φροντίστε να καταναλώνετε δροσερές τροφές, μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης και παίρνετε καθαρό αέρα. Αποφύγετε όξινες τροφές, όπως αλκοόλ, καφεΐνη, ζάχαρη και προτιμήστε πράσινα λαχανικά και χυμούς. Επίσης μην ξεχνάτε ότι η επαφή με βρώμικες μαξιλαροθήκες και κινητά τηλέφωνα συμβάλλει στην εμφάνιση ακμής στο συγκεκριμένο σημείο.

Σαγόνι δεξιά και αριστερά από το στόμα. Υπάιτιοι για την εμφάνιση της ακμής είναι οι ορμόνες. Είναι η ζώνη που σχετίζεται με το άγχος και τις ορμονικές αλλαγές. Μπορείτε να μειώσετε την επιρροή τους με αρκετό ύπνο, κατανάλωση αρκετών υγρών, πράσινων λαχανικών και διατηρώντας το δέρμα σας καθαρό. Η εμφάνιση ακμής στο συγκεκριμένο σημείο φανερώνει επίσης ότι έχετε ωορρηξία.

Σαγόνι, κάτω από το στόμα. Πιθανόν να αποτελεί σημάδι ότι πρέπει να προσέξετε το στομάχι σας. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών, μειώστε τις τοξίνες και πίνετε βότανα που βοηθούν στην πέψη.

Λαιμός. Η εμφάνιση ακμής στο λαιμό πιθανόν να αποτελεί σημάδι ότι ο οργανισμός σας προσπαθεί να καταπολεμήσει κάποιο βακτήριο για να εμποδίσει την εμφάνιση κάποιας ασθένειας. Φροντίστε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε, να αφιερώνετε χρόνο για να παίρνετε βαθιές αναπνοές και να πίνετε πολύ νερό.

Extratip.Ο παραπάνω οδηγός δίνει μια γενική κατεύθυνση για το πώς μπορείτε να έχετε υγιές δέρμα επιλέγοντας υγιείς συνήθειες. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αν εμφανιστεί ένα σπυράκι στη μύτη σας θα έχετε αυτόματα και καρδιακό πρόβλημα.