Σταματήστε το ρολόι της γήρανσης!

Σταματήστε τον χρόνο

Πώς θα κάνετε τον χρόνο να σταματήσει να προσθέτει χρόνια στην εμφάνισή σας.

Λένε πως κάπου εκεί γύρω στα 30 η γυναίκα έχει φτάσει στο απόγειο της ομορφιάς της. Τα σπυράκια έχουν εξαφανιστεί, τα σημάδια που άφησαν πίσω τους έχουν κάνει επίσης φτερά και τα κοριτσίστικα χαρακτηριστικά έχουν δώσει την θέση τους σε μια super θηλυκή εμφάνιση. Τι καλά που θα ‘ταν να σταματούσε ο χρόνος εδώ! Σπάστε τα ρολόγια και μην μεγαλώσετε μέρα παραπάνω ακολουθώντας μερικά μικρά μυστικά.

1. Φαγητό.

Είμαστε ό,τι τρώμε και γι’ αυτό πρέπει να τρώτε μόνο τα καλύτερα! Αλήθεια, το ξέρατε πως υπάρχουν τροφές που γερνάνε; Για νεανική εμφάνιση, αποφύγετε:

  • Τηγανιτά. Τροφές βαριές, γεμάτες με κορεσμένα λιπαρά γίνονται ο πιο εύκολος τρόπος για να «τραυματίσετε» τον οργανισμό σας και να τον οδηγήσετε στη δημιουργία φλεγμονών. Γι’ αυτό πείτε «όχι» στην φριτέζα και το τηγάνι. Άλλωστε, κάνει κακό και στην σιλουέτα σας!
  • Άσπρη ζάχαρη. Η γλυκιά γεύση μπορεί να είναι η πιο ποθητή αλλά η ζάχαρη δημιουργεί ένα στρώμα καραμέλας γύρω από τα κύτταρα και σταματά την δημιουργία κολλαγόνου με αποτέλεσμα να αφυδατώνει και να γερνάει την επιδερμίδα, επιβαρύνοντας παράλληλα τα αγγεία στον οργανισμό σας. Στραφείτε στα φυσικά υποκατάστατα, όπως η στέβια ή το σιρόπι αγαύης!
  • Αλμυρές τροφές/ επεξεργασμένα τρόφιμα. Χάμπουργκερ, πατατάκια, κρουασανάκια, hot dogs, αλλαντικά, πίτσες […] είναι εχθροί για την υγεία, το σώμα και το πρόσωπό σας. Κι αυτό γιατί περιέχουν υπερβολικά πολύ αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά (για να μην μιλήσουμε για όσα από αυτά περιέχουν συντηρητικά, τεχνητό χρώμα ή γεύση κτλ.) με αποτέλεσμα να «δηλητηριάζουν» τον οργανισμό σας.
  • Λιπαρά κρέατα. Οι πρωτεΐνες του κρέατος είναι απαραίτητες, όχι όμως και τα λίπη. Κι αυτό γιατί τα τελευταία, ενώ προσθέτουν νοστιμιά, προκαλούν φλεγμονές ενώ δεν είναι καθόλου φιλικά προς τις αρτηρίες σας. Προτιμήστε άπαχο βιολογικό κρέας και φροντίστε να μην καταναλώνετε πάνω από 7% κορεσμένων λιπαρών ημερησίως.

 Σταματήστε την γηρανση της επιδερμίδας

2. Νερό

Το νερό είναι ζωή, ομορφιά και νεότητα! Όσο καλύτερα ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα σας τόσο δυσκολότερα θα υποκύψει στην βαρύτητα αλλά και στις χαρακιές του χρόνου. Πιείτε, λοιπόν, αρκετό νερό, μην ξεχνάτε την ενυδατική σας και φροντίστε μία φορά την εβδομάδα να κάνετε μία μάσκα ενυδάτωσης. Για να μην ξοδεύεστε, βέβαια, θυμηθείτε πως τα καλύτερα υλικά τα έχετε ήδη στο ψυγείο σας:

Ανακατέψτε μια κουταλιά μέλι -το οποίο έχετε ζεστάνει λίγο, ώστε να ρέει- με μια κουταλιά πλήρες γιαούρτι. Απλώστε στο πρόσωπο και στον λαιμό για ένα τέταρτο και αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Εάν έχετε υπερβολικά ξηρή επιδερμίδα, μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού, ενώ για πολύ λιπαρές επιδερμίδες ίσως χρειαστεί να προσθέσετε στο μείγμα και μερικές σταγόνες lime.

 

3. Ήλιος

Κάτι ξέρει η Madonna που έχει να βγει στον ήλιο 10 χρόνια τώρα. Εσείς, φυσικά, δεν χρειάζεται να τον αποφεύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι- άλλωστε πρέπει να συνθέσετε και βιταμίνη D! Βγείτε στον ήλιο μόνο τις ώρες που αυτός δεν θεωρείτε επικίνδυνος και πάντα φορώντας αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά. Θυμηθείτε πως το μαύρισμα μπορεί να είναι αισθησιακό, αλλά το ψήσιμο στον ήλιο θα προσθέσει χρόνια στο πρόσωπό σας! Το θέλετε; Δεν το θέλετε!


4. Ύπνος!

«Στρώστε» δέρμα απολαμβάνοντας τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αποφύγετε το υπερβολικό ξενύχτι μιας και αυτό, εκτός από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, συνήθως συνοδεύεται από άφθονη κατανάλωση αλκοόλ και πολύωρη έκθεση σε καπνό.


5. Αλκοόλ & Τσιγάρο

«Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια», λέει ένα παλιό λαϊκό άσμα. Και να ήτανε μόνο αυτό! Και οι δύο αυτές ατασθαλίες γερνούν τα κύτταρά σας με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Εάν καπνίζετε, ξεκινήστε σήμερα κιόλας τις προσπάθειες για να το κόψετε, ενώ εάν συνηθίζετε που και που να το τσούζετε, περιοριστείτε σε ένα μόνο ποτήρι κρασί (2 για τους άντρες) κάθε φορά. Ποιος είπε πως η ομορφιά δεν θέλει θυσίες;