Πώς θα καθαρίσετε το στρώμα σας

Πώς θα καθαρίσετε το στρώμα σας

Χρήσιμα tips για ένα στρώμα καθαρό από σκόνη, ακάρεα και λεκέδες!

Δεδομένου του ότι περνάμε το 1/3 της ζωής μας ξαπλωμένοι στο κρεβάτι θα περίμενε κανείς πως ο καθαρισμός του στρώματος θα ήταν πολύ ψηλά στην λίστα των οικοκυρικών μας. Κι όμως, οι περισσότεροι από εμάς σπάνια ασχολούμαστε με την καθαριότητά του.

Κάθε βράδυ, όμως, απελευθερώνουμε επάνω του μεγάλες ποσότητες ιδρώτα, νεκρά κύτταρα, σάλιο, δάκρυα και άλλα σωματικά υγρά (ειδικά εάν μεγαλώνουμε παιδιά με «ατυχήματα»). Ακόμη, πάνω του εγκλωβίζεται σκόνη και βρωμιά, ενώ αναπτύσσονται τα γνωστά σε όλους μας ακάρεα.

Πως λοιπόν μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά ένα στρώμα.

  1. Κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια σκουπίστε το στρώμα σας με ηλεκτρική σκούπα στην οποία έχετε προσαρμόσει μια καθαρή κεφαλή.
  2. Εάν νομίζετε πως το στρώμα σας μυρίζει άσχημα, πασπαλίστε επάνω του μαγειρική σόδα, αφήστε την για δράσει για 30 λεπτά και μετά σκουπίστε.
  3. Οι λεκέδες καλό είναι να αντιμετωπίζονται όσο είναι ακόμα νωποί.
  • Με ένα στεγνό, καθαρό πάνι ταμπονάρετε το σημείο που έχει λερωθεί (μην τρίβετε γιατί θα ο λεκές θα απλώσει) για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη βρωμιά.
  • Φτιάξτε μια αλοιφή από ίσα μέρη αλατιού, σόδας και κρύου (είναι σημαντικό) νερού και απλώστε την πάνω στον λεκέ. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και μετά τρίψτε με μια βούρτσα.
  • Έπειτα, βρέξτε με κρύο νερό ένα καθαρό πανί, αφαιρέστε όση περισσότερη ποσότητα νερού μπορείτε και καθαρίστε το στρώμα, ώστε να αφαιρέσετε κάθε υποψία καθαριστικού.
  • Τέλος, αφήστε το στρώμα να στεγνώσει εντελώς και μην ξαπλώσετε εάν αυτό δεν συμβεί γιατί θα δημιουργηθεί μούχλα.
  • 4. Για να σκοτώσετε τα ακάρεα καλό θα ήταν να αφήσετε το στρώμασα να αεριστεί και να το δει ο ήλιος. Επειδή, όμως, τα στρώματα συνήθως είναι πολύ βαριά για μια τέτοια μεταφορά, σκεφτείτε τον ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια σκούπα που σκοτώνει τα ακάρεα. Θα την χρησιμοποιήσετε παντού και θα βγάλει τα λεφτά της!

Extra Tips:

  • Μην ξεχνάτε 2 φορές τον χρόνο να αναποδογυρίζετε το στρώμα σας, ώστε να επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής του.
  • Για να κάνετε πιο εύκολη την ζωή σας, αγοράστε ένα κάλυμμα στρώματος.
  • Μάθετε πώς να καθαρίζετε τα μαξιλάρια σας εδώ.