Κρατήστε την κουζίνα καθαρή όσο μαγειρεύετε

Κρατήστε την κουζίνα καθαρή όσο μαγειρεύετε

8 Tips που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το χάος που ακολουθεί το μαγείρεμα

Κανείς δεν θέλει να σηκώνεται από το τραπέζι και να έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό από βρώμικα πιάτα, ποτήρια, σκευη και κατσαρολικά. Γι’ αυτό και σήμερα σας δίνουμε 8 tipsπου θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη κουζίνα καθαρή όσο μαγειρεύετε.

  1. Ξεκινήστε αδειάζοντας το πλυντήριο πιάτων, ώστε να έχετε μέρος να βάλετε τα βρώμικα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε αντί να τα στοιβάζετε στον νεροχύτη.
  2. Προετοιμάστε τα υλικά σας. Κόψτε το κρέας, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και βάλτε τα σε μπολάκια, ώστε να τα έχετε δίπλα σας. Μπορεί μετά να χρειαστεί να πλύνετε περισσότερα σκεύη αλλά θα γλιτώσετε την ακαταστασία που συνεπάγεται η βιασύνη.
  3. Καθώς καθαρίζετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τα υλικά σας, κρατήστε δίπλα σας ένα μπολ για να πετάτε εκεί ό,τι δεν χρειάζεστε. Θα σας γλιτώσει χρόνο, ενέργεια και θα σας προφυλάξει από ατυχήματα (π.χ. να ρίξετε κάτι έξω από τα σκουπίδια, να αναποδογυρίσετε την σακούλα κτλ.). Επίσης, θα μπορείτε να κρατήσετε μετά την σακούλα τω σκουπιδιών σας και εναποθέσετε απορρίμματα που μυρίζουν (κρεμμύδια, σκόρδα κοκ.) σε σακούλα στο μπαλκόνι.
  4. Γεμίστε το 1/3 του νεροχύτη ή μία λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Ρίχνετε εκεί ό,τι σκεύος χρησιμοποιείτε και δεν χρειάζεστε άλλο, για να μουλιάσει. Εάν πρόκειται για κάτι σχετικά καθαρό (π.χ. μαχαίρι λαχανικών) πλύντε το αυτοστιγμής.
  5. Κάθε φορά που πρέπει να περιμένετε (π.χ. το νερό να βράσει, την σάλτσα να πήξει κοκ.) τρίψτε και ξεβγάλετε ό,τι έχετε μουλιάσει. Εάν είναι καθαρό εναποθέστε το στο στεγνωτήριο και εάν χρειάζεται κι άλλο πλύσιμο τοποθετήστε το στο πλυντήριο. Επίσης, καθαρίστε και απολυμάνετε τον πάγκο εργασίας σας.
  6. Καθαρίζετε άμεσα ότι σας χυθεί. Πετάχτηκε σάλτσα στα πλακάκια; Χύθηκε λάδι στην κουζίνα; Καθαρίστε το αμέσως και γλιτώστε τον εαυτό σας από επιπλέον κόπο.
  7. AGL 0039 normalΠείτε «ναι» στην σίτα τηγανιού και γλιτώστε από ενοχλητικά πιτσιλίσματα.
  8. Πριν καθίσετε να φάτε, μην ξεχάσετε να βάλετε τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα υπόλοιπα σκεύη να μουλιάσουν.