Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα

Μικρά μυστικά για ένα μοσχοβολιστό σπίτι

Θέλετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα; Θέλετε να εξαφανίσετε όλες τις δυσάρεστες οσμές και να δώσετε στα παιδιά σας μια οσφρική ανάμνηση που θυμίζει «το σπίτι της μαμάς»; Σας έχουμε μερικά tips & tricks!

  1. Βγάλτε τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε σπίτι. Τα παπούτσια μεταφέρουν στο σπίτι μικρόβια, βρώμα και δυσάρεστες οσμές, οπότε φροντίστε όλη η οικογένεια να τηρεί αυτόν τον κανόνα.
  2. Βγάζετε συχνά τα σκουπίδια έξω, ειδικά εάν έχετε πετάξει μέσα στις σακούλες πράγματα που μυρίζουν άσχημα (π.χ. κρεμμύδια, αποφάγια κοκ.)
  3. Αερίζετε το σπίτι καθημερινά.
  4. Κρύψτε σε διάφορα σημεία του σπιτιού (και στο ψυγείο) βαζάκια με κόκκους καφέ ή bakingsoda ή βαμβάκια εμποτισμένα με αιθέρια έλαια. Θα απορροφήσουν κάθε μυρωδιά.
  5. Εάν έχετε κόσμο στο σπίτι και τους επιτρέψετε να καπνίσουν, φροντίστε να τοποθετήσετε μπολ με λευκό ξύδι σε στρατηγικά σημεία. Το ξύδι δεν θα μυρίζει στους καλεσμένους σας αλλά και το σπίτι δεν θα αποκτήσει μυρωδιά καπνού.
  6. Απαλλάξτε τα έπιπλα σας από δυσάρεστες οσμές πασπαλίζοντας πάνω τους bakingsoda, την οποία φυσικά και θα σκουπίσετε μετά από 15 λεπτά.
  7. Πριν ξεκινήσετε να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα, ρίξτε στο πάτωμα λίγη κανέλα ή σκόνη βανίλιας. Ρουφήξτε την σκόνη και όσο το σκούπισμα συνεχίζει ο χώρος θα αποκτά σταδιακά ένα υπέροχο άρωμα.
  8. Γεμίστε μέχρι την μέση ένα κατσαρολάκι με νερό, προσθέστε φέτες πορτοκαλιού, ξύλα κανέλας, γαρίφαλα και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει και αφήστε το να βράσει. Προσοχή! Καλό είναι όσο βράζει να το επιτηρείτε τακτικά.
  9. Για να απαλλάξετε τον φούρνο σας από δυσάρεστες μυρωδιές, βάλτε φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών να ψηθούν στο γκριλ με την πόρτα ανοιχτή. Προσοχή! Τα παιδιά πρέπει να λείπουν απ’ το σπίτι!
  10. Φυσικά, υπάρχει και η λύση των αρωματικών κεριών και των sticks που εκτός από ευωδία χαρίζουν απλόχερα και θετική ενέργεια.