Προλάβετε την κυτταρίτιδα!

κυτταρίτιδα

7 συμβουλές για την πρόληψη της κυτταρίτιδας

Πρόκειται για τον μόνιμο πονοκέφαλο τω ν γυναικών αλλά και μια από τις βασικότερες ανησυχίες πριν φορέσουμε τα σορτσάκια και τα μαγιό το καλοκαίρι. Φυσικά μιλάμε για την κυτταρίτιδα που απασχολεί κατά κόρον τον γυναικείο πληθυσμό όσον αφορά σε θέματα εμφάνισης.

Μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση κυτταρίτιδας στους μηρούς και τους γλουτούς είναι το αυξημένο βάρος, οι ορμόνες αλλά και η κληρονομικότητα. Ωστόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή αλλά και οι υγιείς συνήθειες στην καθημερινότητα. Τα τελευταία μάλιστα βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη της κυτταρίτιδας. Αν θέλετε, λοιπόν, να προλάβετε την εμφάνιση φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα σας ακολουθήστε μερικές πολύτιμες συμβουλές.

  1. Βελτιώστε τη διατροφή σας. Η υγιεινή διατροφή βοηθάει και εδώ. Επιλέξτε να καταναλώνετε λαχανικά και φρούτα, φροντίστε να λαμβάνετε την απαραίτητη καθημερινή ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεϊνών και αποφύγετε το αλάτι, τους υδατάνθρακες, τις πολύ λιπαρές τροφές και τους «βαριούς» τρόπους μαγειρέματος, όπως είναι τα τηγανιτά.
  2. Πιείτε νερό.Η μειωμένη πρόσληψη νερού αυξάνει τα οιδήματα, συμβάλλει στην εμφάνιση δυσκοιλιότητας, ελαττώνει την ταχύτητα του μεταβολισμού, δυσχεραίνει την απομάκρυνση τοξινών. Γι’ αυτό και θα πρέπει να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα και μερικά ακόμα για κάθε ώρα γυμναστικής, ειδικά εάν ασκείστε σε υψηλές θερμοκρασίες ή έχετε έντονη εφίδρωση ή διούρηση. Προσοχή, όμως, γιατί και η υπερβολική κατανάλωση νερού (20-25 ποτήρια) προκαλεί επίσης κατακράτηση υγρών και συμβάλλει στην κυτταρίτιδα, η οποία απορροφά και συγκρατεί την επιπλέον ποσότητα σαν σφουγγάρι.
  3. Ασκηθείτε. Η άσκηση προλαμβάνει την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Ιδανική άσκηση είναι συνδυασμός ασκήσεων ενδυνάμωσης και αερόβιων ασκήσεων. Επιλέξτε κάποια που σας αρέσει και σας χαλαρώνει, ώστε να μην την βαρεθείτε και την παρατήσετε. Το τένις, το κολύμπι, το τρέξιμο […] είναι ασκήσεις που συνήθως ευχαριστούν!
  4. Κόψτε το κάπνισμα. Η εν λόγω βλαβερή συνήθεια, εκτός πολλών άλλων κακών, προκαλεί και κυτταρίτιδα. Συνεπώς ένα από τα βήματα για καλλίγραμμο σώμα είναι να πετάξετε σήμερα κιόλας το πακέτο σας. Στην εμφάνιση κυτταρίτιδας συντελούν ακόμα ο καφές και το αλκοόλ. Άρα μήπως ήρθε η ώρα να τα ελαττώσετε την κατανάλωσή τους;
  5. κυτταρίτιδαΧαλαρώστε. Η πίεση και το άγχος έχουν αντίκτυπο στην υγεία μας αλλά και στην εμφάνισή μας. Είναι σημαντικό να ανακαλύψετε ένα τρόπο χαλάρωσης, π.χ. γιόγκα, βαθιές ανάσες, μασάζ, για να αποβάλλετε την ένταση σε καθημερινή βάση.
  6. Μην ξεχνάτε την ενυδατική σας. Καλό θα ήταν απλώνετε καθημερινά ενυδατική στο σώμα σας, αλλά και να κάνετε μασάζ στα «επιρρεπή» σημεία (μηροί, γλουτοί, κοιλιά) με το ειδικό εργαλείο για μασάζ. Μια καλή σκέψη είναι να επιλέξετε ένα προϊόν που και να ενυδατώνει αλλά και να καταπολεμά το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση.
  7. Φροντίστε την υγεία σας. Προσπαθήστε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας. Αυτό σημαίνει να κοιμάστε καλά, να τρέφεστε σωστά, να ασκήστε, να αποφεύγετε τις καταχρήσεις.