Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας;

Αδέλφια

Αναζητώντας την ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα αδέρφια

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα αδέρφια; Έχετε κουράγιο να θυσιάσετε μερικούς ακόμα μήνες ύπνου και για το δεύτερο παιδί σας ή θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα; Η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο στην αλληλεπίδραση που θα έχουν τα αδέρφια μεταξύ τους; Αν αναρωτιέστε πότε είναι καλύτερο να κάνετε το δεύτερο παιδί σας, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω σκέψεις και επιλέξτε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σας και την ιεράρχηση των επιθυμιών σας.

  • Μια και έξω. Αν είστε αποφασιστικοί, μπορείτε να επιλέξετε να θυσιάσετε πέντε χρόνια ύπνου για να είναι και τα δύο παιδιά σας κοντά στην ηλικία. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχετε ξεχάσει όλη αυτή την κούραση όταν τα μικρά σας γίνουν 7 και 8 και παίζουν χαρούμενα. Επιλέξτε αυτήν την μέθοδο εάν νιώθετε πως μπορείτε να αντεπεξέλθετε σωματικά και ψυχικά, ώστε να έχουν τα μικρά σας την καλύτερη δυνατή σχέση.
  • Αναμονή. Αν προτιμάτε να αποχωριστεί το πρωτότοκό σας τις πάνες και μετά να αρχίσετε να προσπαθείτε για το δεύτερο θα κερδίσετε περισσότερες ώρες καλού ύπνου, θα έχετε μεγαλύτερες αντοχές να ασχοληθείτε μαζί του και θα κερδίσει πολλά από την αποκλειστική σχέση μαζί σας. Ωστόσο, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για το μικρό σας όταν η ώρα εκείνη έρθει, αφού η αντιζηλία είναι πιθανόν να είναι εντονότερη. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα να ζητήσει ένα αδελφάκι και όλα να είναι μέλι γάλα! Αναζητήστε ένα μέρος για να φυλάξετε τα μωρουδιακά και ευχηθείτε να μην μείνουν στο συρτάρι λόγω εξάντλησης, μιας και για κάποιους ανθρώπους το «φτου κι απ’ την αρχή» είναι χειρότερο!Αδέλφια
  • Και η δουλειά; Αν έχετε φύγει από τη δουλειά με άδεια εγκυμοσύνης πιθανόν να μην θέλετε να μείνετε αμέσως έγκυος και να αποχωρήσετε ξανά για κάποιους μήνες. Σκεφτείτε όμως ότι αφού ολοκληρώσετε την οικογένειά σας θα μπορείτε να ασχοληθείτε και με τη δουλειά σας.
  • Αδελφικές σχέσεις. Αντί να ανησυχείτε ότι θα παραμελήσετε το πρωτότοκό σας κάνοντας και δεύτερο παιδί, σκεφθείτε πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα αδέρφια. Τα παιδιά μέσα από τη μεταξύ τους σχέση θα μάθουν πώς να εκφράζουν τον εαυτό τους, πώς να παίζουν, να περιμένουν τη σειρά τους και πώς να νοιάζονται για τα συναισθήματα του άλλου.
  • Μικρή διαφορά. Η διαφορά ηλικίας μεταξύ ενός και τριών χρόνων είναι ιδανική, ώστε το πρωτότοκό σας να μην έχει μνήμες ότι υπήρξε για μια περίοδο το μόνο παιδί στην οικογένεια. Επειδή ακριβώς δεν θυμούνται και πιστεύουν πως πάντα είχαν αδερφάκι, η αντίληψη που έχουν για την οικογένεια δεν αλλάζει όταν γεννιέται το δεύτερο παιδί σας. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποφύγετε τα ξεσπάσματα θυμού ή ζήλιας, αλλά γενικά αυτά θα περιοριστούν στους πρώτους μήνες.
  • Ακόμα και η αναμονή λειτουργεί. Τα 4 ή 5 χρόνια διαφορά είναι ιδανικά αν δεν θέλετε να αγοράσετε δεύτερη κούνια, καρότσι, κάθισμα για το αυτοκίνητο κ.λπ. Μεγαλώνοντας τα δύο αδέρφια θα αρχίσουν να αλληλεπιδρούν περισσότερο μεταξύ τους.