Οδηγός για παραμυθάδες!

Οδηγός για παραμυθάδες!

Μυστικά επιτυχίας για να διηγηθείτε τα δικά σας παραμύθια

Το μικρό σας δεν θέλει απόψε να του διαβάσετε ξανά τα ίδια παραμύθια που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη. Οπότε τι κάνετε; Μα φυσικά σκαρφίζεστε εσείς μια δική σας ιστορία! Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει, γίνετε για λίγο παιδιά και ακολουθήστε 5 ακόμα πολύτιμες συμβουλές απευθείας από παραμυθάδες.

  1. Χρησιμοποιήστε ένα οικείο αντικείμενο του σπιτιού, όπως μια λάμπα που για χάρη του παραμυθιού θα γίνει «μαγική», η οποία – αφού ψιθυρίσετε το μαγικό ξόρκι – θα σας μεταφέρει σε έναν διαφορετικό κόσμο. Είναι μια αρχή για να μπείτε στο κλίμα και να σας έρθει η πρώτη ιδέα.
  2. Στις ιστορίες μπορεί να υπάρχει ο ίδιος κεντρικός ήρωας, τον οποίο μπορεί να επιλέξει το μικρό σας (θα είναι άνθρωπος ή ζωάκι, τι χαρακτηριστικά θα έχει, τι του αρέσει κ.λπ.) και να αναβιώνετε κάθε φορά τις περιπέτειές του. Έτσι θα έχετε παραμύθια σε σειρά χωρίς να δυσκολεύεστε κάθε φορά να βρείτε ένα πρωτότυπο θέμα.
  3. Τα παιχνίδια είναι πάντα μια καλή αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται μια ιστορία. Γιατί να μην κάνετε το αγαπημένο του αρκουδάκι τον ήρωα του παραμυθιού;
  4. Συμπεριλάβετε δραστηριότητες που αγαπά το παιδί σας, όπως ένα κυνήγι θησαυρού, κατασκήνωση στο δάσος, πίκνικ στην εξοχή ή αναφερθείτε σε ένα αντικείμενο με το οποίο του αρέσει να παίζει κ.ά.
  5. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να στύβετε το μυαλό σας για να παράγετε την πιο ευφάνταστη ιστορία. Τα παραμύθια σας μπορεί να είναι πολύ απλά. Στην πραγματικότητα το πιο σημαντικό για το μικρό σας είναι η διαδικασία της αφήγησης μιας ιστορίας και όχι τόσο το περιεχόμενό της.