Ξεκινήστε να ασκήστε με 7 απλά tips

Ξεκινήστε να ασκήστε με 7 απλά tips

Tips που θα σας βοηθήσουν να κινητοποιηθείτε για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Κάθε πρωί σκέφτεστε πως κάτι πρέπει να κάνετε για να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά η κούραση και η διαρκής φροντίδα του μωρού σας δυσκολεύουν να κινητοποιηθείτε; Μερικές ιδέες για να κάνετε την αρχή ίσως ανοίξουν το δρόμο για να πετύχετε το στόχο σας.

Άσκηση με παρέα. Κανονίστε να βγαίνετε για περπάτημα με τα καρότσια μαζί με μια φίλη που είναι επίσης μαμά ή με τον σύντροφό σας. Αν έχετε τη δυνατότητα να προσέχει κάποιος το μωρό, συμμετέχετε σε μια ομαδική δραστηριότητα (μάθημα γιόγκα) μαζί με κάποια φίλη σας. Θα έρθετε πιο κοντά και θα νιώσετε σαν να κάνατε μια κοινή έξοδο αναψυχής.

Στόχοι και επιβράβευση. Θέστε στόχους για το πόσο συχνά και πότε θέλετε να ασκήστε και επιβραβεύστε τον εαυτό σας με κάτι (π.χ. μια δραστηριότητα που σας αρέσει) όταν πετυχαίνετε τους στόχους σας.

Κάντε ασκήσεις στο σπίτι ενώ προσέχετε το μωρό σας. Κάντε ασκήσεις εδάφους ενώ το μωρό βρίσκεται δίπλα σας στην καλαθούνα ή το ρηλάξ. Δείτε σχετικό αφιέρωμα εδώ.

Προετοιμασία. Ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα της γυμναστικής και τοποθετήστε τα σε ένα σημείο στο δωμάτιο για να σας υπενθυμίζουν την επόμενη ημέρα να κάνετε κάποιες ασκήσεις.

Προσέχετε τη διατροφή σας. Οι υγιείς διατροφικές συνήθειες θα σας κινητοποιήσουν να ασκηθείτε μιας και θα νιώθετε καλύτερα, πιο δυνατή και πιο ξεκούραστη.

Ξεκινήστε με απλά και εύκολα βήματα και έχετε υπομονή μέχρι να συνηθίσετε. Αφενός όταν ξεκινάτε με τα δύσκολα εύκολα μπορεί να απογοητευτείτε και αφετέρου θα χρειαστεί χρόνος για να είναι εμφανή τα αποτελέσματα.

Φροντίστε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί έστω και για 10 λεπτά την ημέρα.