Ενέργεια χωρίς καφεΐνη

Ενέργεια χωρίς καφεΐνη

Με ποιες τροφές και ροφήματα θα αντικαταστήσετε την καφεΐνη για έξτρα ενέργεια

Είναι ο καφές το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε το πρωί; Το ξυπνητήρι σας, η μεγάλη σας απόλαυση, η συνήθεια τα πρωινά και τα απογεύματα, αυτό που σας κρατά ξύπνια όταν τα βράδια σηκώνεστε για να φροντίστε το μικρό σας; Παρόλη τη σχέση λατρείας που έχετε δημιουργήσει, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πιο υγιεινοί τρόποι που δεν περιλαμβάνουν καφεΐνη για να διατηρείτε την ενέργειά σας στα ύψη. 

Περισσότερο νερό. Φροντίστε να έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκαλάκι νερό όταν είστε έξω και μην ξεχνάτε να γεμίζετε το ποτήρι σας όταν βρίσκεστε σπίτι. Αποφύγετε να περιμένετε μέχρι να διψάσετε για να πιείτε νερό, καθώς η ποσότητα των υγρών που χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά είναι μεγάλη.    

Αποφύγετε τα ροφήματα ενέργειας. Τα περισσότερα από αυτά έχουν τεχνητά αρώματα και γεύση ενώ περιλαμβάνουν διεγερτικές ουσίες, που στην πραγματικότητα δεν δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό σας να ξαναγεμίσει τις μπαταρίες του. Μια καλή εναλλακτική και υγιεινή λύση που θα σας εφοδιάσει με ενέργεια είναι το νερό καρύδας, που ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιακή λειτουργία. 

Ώρα για τσάι. Αντικαταστήστε τον καφέ με το θαυματουργό πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη ή με νερό στο οποίο θα έχετε δώσει άρωμα προσθέτοντας λεμόνι, αγγούρι, δυόσμο.  

Διαβάστε ενδιαφέροντα  στοιχεία στο άρθρο μας «Το ευεργετικό πράσινο τσάι»

Βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και σας βοηθούν να διατηρήσετε την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα. Συμπεριλάβετέ τα στη διατροφή σας, φτιάξτε χυμούς, αναμείξτε τα σε γευστικά smoothies. Καλές  επιλογές είναι το πράσινο μήλο, το σπανάκι, το σέλινο, το αγγούρι. 

Επιλέξτε τα σωστά snacks για καλές δόσεις ενέργειας.Φροντίστε να τρώτε υγιεινά και θρεπτικά snacks ανάμεσα στα κυρίως γεύματα για να εξασφαλίσετε ισορροπία πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. Καλές επιλογές είναι τα αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και οι ξηροί καρποί, που είναι εύκολο να τους μεταφέρετε ακόμα και μέσα στην τσάντα σας όταν είστε έξω από το σπίτι.