Νικήστε την αμνησία της νέας μαμάς

Νικήστε την αμνησία της νέας μαμάς

Σωτήριες λύσεις ενάντια στην αμνησία της νέας μαμάς

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος παρά οι ορμόνες της εγκυμοσύνης για τα περιστατικά αμνησίας που σας συμβαίνουν όλο και πιο συχνά και τα οποία συνεχίζονται και μετά τον τοκετό; Για να μην κλειδωθείτε ξανά έξω από το σπίτι, για να μην ξεχάστε την πάνα του μικρού σας όταν είστε έξω και για να μην αναζητάτε σε όλα τα κοντινά οικοδομικά τετράγωνα το αυτοκίνητό σας, ακολουθήστε μερικές συμβουλές που θα σας σώσουν!

Επειδή δεν αρκούν πλέον τα «ντουλαπάκια» της μνήμης του εγκεφάλου σας για να καταχωρίσετε όλες τις πληροφορίες, πάρτε μολύβι και χαρτί και καταγράψτε όλα όσα έχετε να κάνετε. Μια λίστα πριν τον ύπνο είναι αρκετά βοηθητική, αλλά αν διαπιστώσετε στην πορεία πως και αυτή παραμένει λειψή γιατί κάτι ξεχάσατε, καταγράφετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αυτά που πρέπει να θυμάστε. Μπορείτε να διατηρείτε ένα σημειωματάριο που θα κουβαλάτε πάντα μαζί σας ή να γεμίσετε το ψυγείο σας με χαρτάκια υπενθυμίσεων.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας. Βάλτε υπενθυμίσεις ή στείλτε μήνυμα στον εαυτό σας (π.χ. με τη λίστα με τα ψώνια που θέλετε να κάνετε αν υπάρχει κίνδυνος να φύγετε για το σούπερ μάρκετ χωρίς αυτή) με την προϋπόθεση να το ελέγχετε συχνά και φυσικά να μην το …ξεχνάτε σπίτι.

Συνηθίστε να ετοιμάζετε την τσάντα σας πριν κοιμηθείτε, βάζοντας μέσα όσα θα χρειαστείτε την επόμενη ημέρα, γιατί έτσι θα μειώσετε την πιθανότητα να ξεχάσετε κάτι σημαντικό, όπως το πορτοφόλι ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας.

Αν δεν σας ικανοποιεί η λύση των γραπτών υπενθυμίσεων, τότε κάντε μια αλλαγή πάνω σας η οποία θα σας υπενθυμίζει ότι κάτι έχετε να θυμηθείτε. Για παράδειγμα, βάλτε σε άλλο δάχτυλο ένα δαχτυλίδι που φοράτε ή αλλάξτε χέρι το βραχιόλι σας.   

Ζητήστε από το μεγαλύτερο παιδί ή τον σύντροφό σας να σας υπενθυμίζει κάτι σημαντικό που έχετε να κάνετε.

Εξασκήστε τη μνήμη σας παίζοντας παιχνίδια μνήμης και λύνοντας προβλήματα.