Γιατροσόφια: μύθοι και αλήθειες

Γιατροσόφια: μύθοι και αλήθειες

Oι αλήθειες που κρύβονται πίσω από 5 γνωστά γιατροσόφια

Πόσες φορές έχετε καθαρίσει μια πληγή με οξυζενέ ή έχετε πιει καφέ για να νιώσετε καλύτερα μετά από μεθύσι; Τα γιατρικά που συνήθως κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα ως κατάλληλα για να καταπολεμήσουν απλές πληγές και κρυολογήματα, πολλές φορές κάνουν περισσότερο κακό από καλό. Ποια γνωστά γιατροσόφια να αποφύγετε και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις;   

Καφές μετά από hangover.Παρόλο που ο καφές είναι το πρώτο που σκέφτεστε μετά από την κραιπάλη και τον πονοκέφαλο που προκαλεί το μεθύσι, η καφεΐνη σας αφυδατώνει περισσότερο και επιβαρύνει το στομάχι. Για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει τις τοξίνες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε πολύ νερό. Μαζί με το νερό λίγη τροφή που χωνεύεται εύκολα θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον οργανισμό σας σε ισορροπία.     

Οδοντόκρεμα για την ακμή.Για να εξολοθρεύσετε το σπυράκι που ξεπροβάλλει απειλητικά εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα που έχετε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού, μην επιχειρήσετε να το κάνετε με οδοντόκρεμα, γιατί θα σας προκαλέσει μεγαλύτερο ερεθισμό. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φυσική θεραπεία προτιμήστε να εφαρμόσετε στο σημείο λίγο μέλι, που έχει αντιμικροβιακή δράση. Εφαρμόστε μέλι δύο φορές την ημέρα, για 15 με 20 λεπτά τη φορά για να καταπολεμήσετε την ακμή και να αποτρέψετε μελλοντικά ξεσπάσματα.     

Οξυζενέ για τις πληγές. Η εφαρμογή οξυζενέ για να καθαρίσετε μια πληγή μπορεί να σκοτώνει τα βακτήρια αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει και υγιή κύτταρα, γεγονός που καθυστερεί τη διαδικασία επούλωσης. Για να φροντίσετε μια πληγή η καλύτερη λύση είναι να την ξεπλύνετε με νερό και λίγο σαπούνι στο δέρμα γύρω από αυτή.

Αφήνετε το κόψιμο να ξεραθεί για να το βοηθήσετε να επουλωθεί. Ένα κόψιμο επουλώνεται καλύτερα όταν είναι ενυδατωμένο, επομένως διατηρήστε την πληγή καθαρή πλένοντάς τη με ένα ήπιο κρεμοσάπουνο και ενυδατώνετε το δέρμα γύρω από το κόψιμο. Η ενυδάτωση μειώνει επίσης το τσούξιμο και την φαγούρα. 

Στοματικό διάλυμα για την άσχημη αναπνοή.Ενδεχομένως να σας φαίνεται καλή λύση να χρησιμοποιείτε συχνά στοματικό διάλυμα για να καταπολεμήσετε την άσχημη αναπνοή, ωστόσο η λύση αυτή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάτε. Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν αλκοόλη, που προκαλεί ξηρότητα στο στόμα επιτρέποντας στα βακτήρια να αναπτυχθούν, χειροτερεύοντας τη μυρωδιά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βουρτσίσετε τη γλώσσα σας αλλά και να καταναλώνετε τροφές πλούσιες με βιταμίνη C, την οποία εχθρεύονται τα βακτήρια.