Μικρές αλλαγές που θα σας εξοικονομήσουν έως και €200 τον μήνα

Μικρές αλλαγές που θα σας εξοικονομήσουν έως και €200 τον μήνα

4 εναλλακτικές στις «πολυτελείς» σας συνήθειες που μπορούν να σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα.

Προσπαθείτε να κάνετε οικονομία και ψάχνετε τρόπους να μειώσετε τα έξοδα; Σας έχουμε μερικά πολύ απλά tips που θα σώσουν τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

1) Βιβλία

Απολαμβάνετε το διάβασμα αλλά τα βιβλία καταλήγουν να σας «αρπάζουν» κάθε μήνα €20-€40 από το πορτοφόλι; Υπάρχουν τρόποι να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το διάβασμα ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα ή παίρνοντας πίσω μέρος των χρημάτων που έχετε δαπανήσει.

  • Πηγαίνετε σε μια δανειστική βιβλιοθήκη. Εκτός του ότι θα μπορείτε να διαβάζετε ένα νέο βιβλίο κάθε εβδομάδα, θα συναναστραφείτε με κόσμο που μοιράζεται το ίδιο πάθος με εσάς.
  • Δεν υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη κοντά σας; Κανένα πρόβλημα! Προμηθευτείτε τα βιβλία σας online αναζητώντας την επόμενη αγορά σας από την κατηγορία «Προσφορές» του greekbooks.gr και «Book Bazaar» των Public.
  • Εάν, τέλος, αγαπάτε τις νέες κυκλοφορίες, μπορείτε και πάλι να αγοράσετε τα βιβλία σας online σε χαμηλότερη τιμή από αυτές των καταστημάτων και μετά να τα πουλήσετε. Μία ομάδα που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό είναι η «ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ-ΑΓΟΡΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ», την οποία θα βρείτε στο Facebook.

2)Παραγγελία φαγητού

Σας αρέσει μία φορά την εβδομάδα να παραγγέλνετε απ’ έξω. Δεν χρειάζεται να κόψετε αυτήν σας την συνήθεια, αρκεί να ξέρετε πώς να βρείτε τα σωστά deals.

 Για παράδειγμα, παραγγέλνοντας online την πίτσα σας κάθε Τρίτη από την Dominos έχετε 1+1 πίτσα δώρο.

Επίσης, παραγγέλνοντας online από τις πλατφόρμες clickdelivery.gr, deliveras.gr και e-food μπορείτε να βρείτε πλήθος προσφορών ειδικά για τους διαδικτυακούς πελάτες.

Τέλος, εάν θέλετε να βγείτε έξω για φαγητό, μια έξυπνη κίνηση είναι να κλείσετε το τραπέζι σας μέσω της online πλατφόρμας e-table και να έχετε αυτόματα και χωρίς κανένα κόστος έως και 50% έκπτωση στον λογαριασμό σας.

3) Γυμναστήριο

Θέλετε να γραφτείτε γυμναστήριο αλλά ξέρετε πως υπάρχει πιθανότητα σύντομα να το παρατήσετε και να πάνε χαμένα τα λεφτά εγγραφής και συνδρομής. Επιλέξτε το τρέξιμο ως τρόπο άσκησης που είναι εντελώς δωρεάν. Μπείτε και δείτε video στο youtube για το πώς να ασκηθείτε αποτελεσματικά και βγείτε στο κοντινότερο πάρκο!

4) Προϊόντα ομορφιάς

Ξοδεύετε κάθε μήνα χρήματα σε μάσκες και απολεπιστικά προσώπου και σώματος; Σταματήστε! Αγοράστε ένα αγνό λάδι καρύδας για €16 περίπου ευρώ και χρησιμοποιήστε το για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Μπορείτε να το αναμείξετε με ζάχαρη ή καφέ φίλτρου για απολέπιση προσώπου και χειλιών και με χοντρό αλάτι για απολέπιση σώματος. Μπορείτε, επίσης, να το απλώσετε σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο για 20 λεπτά και να έχετε πλούσια και βαθειά ενυδάτωση. Μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε και ως ενυδατική σώματος. Για ακόμα περισσότερες ιδέες απλά ρίξτε μια ματιά στο Pinterest.