Μαλλιά στην… τρίχα

Μαλλιά στην… τρίχα

Δοκιμάστε λύσεις για να έχετε περιποιημένα μαλλιά παρά τις πολλές υποχρεώσεις της μητρότητας

Είναι φυσικό ότι αφού έχετε να φροντίσετε το μωρό σας δαπανάτε πολύ λιγότερο χρόνο στην περιποίηση των μαλλιών σας. Ένα από τα πράγματα στα οποία πρέπει να εξασκηθείτε, για παράδειγμα, είναι να κάνετε μπάνιο μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να καταδικάσετε τον εαυτό σας και να παραμένετε απεριποίητη μην αντέχοντας να βλέπετε τον κεφάλι σας στον καθρέφτη. Αντιμετωπίζοντας τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μαλλιών των νέων μαμάδων σας προτείνουμε λύσεις για να είστε πάντα … στην τρίχα.  

  • Άτονα μαλλιά; Όπως ακριβώς και το σώμα σας έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται βιταμίνες για να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό conditioner που θα απομακρύνει την ξηρότητα και θα αναδομήσει τις σπασμένες τρίχες.
  • Αν τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια ή μετά την εγκυμοσύνη έχουν γίνει πιο «βαριά» και πιο δύσκολα να τα χτενίσετε, πειραματιστείτε με διάφορα προϊόντα styling. Για παράδειγμα, αν έχετε σπαστά ή σγουρά μαλλιά προτιμήστε μια κρέμα για μπούκλες ή δοκιμάστε να χτενίσετε την φράντζα σας κάτω – κάτω με μια απλή βούρτσα.
  • Χρειάζεστε πολύ χρόνο για να στεγνώσετε και να χτενίσετε το πυκνό μαλλί σας; Το μυστικό είναι να τα στεγνώνετε πρώτα και στη συνέχεια να τα χτενίζετε. Όταν τα μαλλιά σας στεγνώσουν κατά 90% χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τους δώσετε το στυλ που επιθυμείτε. Θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά. Ξηρές άκρες
  • Ξηρές άκρες; Το μετάξι είναι η ιδανική λύση για εσάς. Στεγνώστε τα μαλλιά σας, τρίψτε και θερμάνετε μια μικρή ποσότητα στα χέρια σας και, στην συνέχεια, απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών με απαλές καθοδικές κινήσεις.
  • Ποιο στυλ μαλλιών ταιριάζει καλύτερα με τα γυαλιά; Δοκιμάστε φράντζα ή αραιές αφέλειες που θα χτενίζετε από τη μια πλευρά των γυαλιών ή ένα κούρεμα που θα μπορείτε να βάζετε τα μαλλιά σας πίσω από τα αυτιά αφήνοντας κάποιες τούφες να περισσεύουν μπροστά.
  • Αν θέλετε να καλύψετε κάποιες άσπρες τρίχες κατά αλλά όχι να βάψετε εντελώς τα μαλλιά σας, προτιμήστε τις ανταύγειες. Αυτές δεν χρειάζονται κάθε μήνα κομμωτήριο, αλλά περίπου 1 επίσκεψη κάθε 6μηνο. Επιπλέον, οι ανταύγειες είναι μια καλή λύση η βαφή δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα του κεφαλιού αλλά μόνο με την τρίχα.
  • Αν βαρεθήκατε τα μακριά μαλλιά σας αλλά δεν θέλετε να τα κόψετε, κάντε σκάλες και μύτες διατηρώντας το ίδιο μήκος. Θα διαπιστώσετε πως μόνο με αυτή την αλλαγή τα μαλλιά σας θα ζωντανέψουν.  
  • Αν βαρεθήκατε επίσης την ίδια αλογοουρά κάθε μέρα αλλά σας βολεύει, δοκιμάστε να κάνετε μικρές παραλλαγές. Για παράδειγμα πιάστε τα μαλλιά σας πιο ψηλά ή πιο χαμηλά από ότι συνήθως ή ανακατέψτε τα περισσότερο από το συνηθισμένο. Ακόμη, δοκιμάστε μια κλασσική πλεξίδα ή μια πλεξίδα ψαροκόκαλο ή επιλέξτε ένα κλασσικό και βολικό πρόχειρο σινιόν.
  • Αν έχετε αφέλειες και δεν θέλετε να πηγαίνετε συνέχεια στο κομμωτήριο για να τις κόψετε, δοκιμάστε να το κάνετε μόνη σας με ψαλίδι κουρέματος. Χτενίστε τις στεγνές ωφέλειες με μια βρεγμένη βούρτσα, πιάστε τις άκρες με τα δάχτυλά σας και φέρτε τις προς τη μύτη. Στη συνέχεια σηκώστε τις και κόψτε στο ύψος των ματιών.
  • Αν, τέλος, δεν έχετε χρόνο να λουστείτε και πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να δοκιμάστε ειδικά σαμπουάν που κυκλοφορούν στην αγορά τα οποία τα χρησιμοποιείτε χωρίς νερό. Συνήθως είναι σε μορφή σπρέι.