Λαμπερό πρόσωπο με φυσικά υλικά

Λαμπερό πρόσωπο με φυσικά υλικά

Στα ράφια της κουζίνας σας κρύβονται τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για την ενυδάτωση και την περιποίηση του προσώπου σας

Το δέρμα του προσώπου σας χρειάζεται διαρκή φροντίδα και ενυδάτωση. Αντί, όμως, να αναζητάτε στα καταστήματα με καλλυντικά την ιδανική κρέμα ή μάσκα, που συνήθως θα είναι και αρκετά ακριβή, συλλέξτε μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε φυσικές μάσκες για την περιποίηση του προσώπου. Στη συνέχεια θα βρείτε συνταγές με εγγυημένα αποτελέσματα!

Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά την επιδερμίδα του προσώπου σας. Διαβάστε τον σωστό τρόπο εδώ. Στην συνέχεια, επιλέξτε κάποια ή κάποιες από τις παρακάτω «θεραπείες» και λάμψτε στην στιγμή!

Ενυδάτωση με ελαιόλαδο. Η ενυδάτωση του δέρματος είναι το βασικότερο κομμάτι της φροντίδας του προσώπου και καλό είναι να γίνεται δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για τη φροντίδα του δέρματος καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και κατάλληλο για εφαρμογή τις βραδινές ώρες. Στο εμπόριο θα βρείτε κρέμες με συστατικό το ελαιόλαδο αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάλλιστα και το ελαιόλαδο που έχετε στην κουζίνα σας, με την προϋπόθεση ότι το δέρμα σας δεν είναι λιπαρό. Πριν τον ύπνο εφαρμόστε μισό κουταλάκι του γλυκού και κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σας.

Καταπολεμήστε την ακμή. Το γιαούρτι εκτός από βασικό συστατικό του πρωινού σας μπορεί να γίνει και η αγαπημένη σας «μάσκα» προσώπου, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάση για ακμή. Ιδανικό είναι το πλήρες γιαούρτι που βοηθά στο να ανοίγουν οι πόροι, μειώνει την ερυθρότητα, λειτουργεί προληπτικά στην εμφάνιση ακμής και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ακμή που έχει ήδη εμφανιστεί. Συνδυάστε το γιαούρτι με βρώμη για να φτιάξετε μάσκα προσώπου και με λεμόνι για την ακμή.    

Απολέπιση με ζάχαρη και λεμόνι. Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας, φτιάξτε μια μάσκα απολέπισης από φυσικά συστατικά. Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα τέταρτο της κούπας ζάχαρη, ανακατέψτε και κάντε απαλό μασάζ με κυκλική φορά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και ταμπονάρετε με μια πετσέτα. Τα οξέα του λεμονιού και η κοκκώδης υφή του μείγματος θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα φωτεινό και απαλό.

Μάσκα από μαγειρική σόδα. Απομακρύνετε τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα με μαγειρική σόδα και νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στα σημεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν το απομακρύνετε με ζεστό νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα. Δείτε ακόμα εδώ έναν τρόπο για να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα από την μύτη και το πηγούνι σας χωρίς τις ειδικές ταινίες.