Καλοκαιρινά χτενίσματα

Καλοκαιρινά χτενίσματα

3 καλοκαιρινά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνη σας εύκολα και γρήγορα χωρίς μπιστολάκι, σίδερο ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες.

Ας το παραδεχτούμε: τα καλοχτενισμένα μαλλιά το καλοκαίρι είναι μπελάς! Ποιος θέλει μέσα στην ζέστη να κάνει μπιστολάκι, να χρησιμοποιεί σίδερο ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες; Ακριβώς. Κανείς! Γι’ αυτό και ακολουθούν μερικές ιδέες για χτενίσματα εύκολα, γρήγορα και εντυπωσιακά.

dsff

 

 

 

 

 

 

1. Άσπρες κορδέλες τα κορίτσια φοράνε…

Η αλήθεια είναι πως το μοντέλο της φωτογράφισης έχει ήδη φτιάξει τα μαλλιά του.

-Δεν κοροϊδεύεις κανέναν, κοπελιά! Τα έχεις ισιώσει, τα έχει κάνει μπούκλες και μετά αποφάσισες να βάλεις την κορδέλα!

Αλλά εμείς κορίτσια δεν μασάμε. Το δοκίμασα σε σπαστά μαλλιά και το αποτέλεσμα είναι επιμελώς ατημέλητα υπέροχο!

Αρχικά χτενίστε τα στεγνά μαλλιά σας με μια χοντρή βούρτσα από φυσική τρίχα και βάλτε μετάξι για να γυαλίσουν, να γίνουν λεία και απαλά. Κατόπιν, ακολουθήστε το παράδειγμα της κοπέλας, δηλαδή φορέστε την κορδέλα, αφήνοντας την φράντζα σας μπροστά και έπειτα, αρχίστε να στριφογυρίζετε τα μαλλιά για να κρύψετε την κορδέλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας!

Βουαλά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

knot312. Twist it up!

Αυτό το κοτσάκι είναι ιδανικό για μαλλιά σε μέτριο μήκος (π.χ. σε μακρύ καρέ). Ξεκινήστε χτενίζοντας και απλώνοντας μετάξι, όπως δηλαδή και στο χτένισμα 1. Έπειτα χωρίστε σε πλάγια χωρίστρα, έτσι ώστε η μία πλευρά να έχει πιο πολλά μαλλιά. Ξεκινήστε με την πλευρά με τα λιγότερα μαλλιά και αρχίστε να στριφογυρίζετε τις τούφες με αφετηρία το σημείο πίσω από το αυτί. Σταδιακά προσθέτετε τούφες από το πίσω μέρος του κεφαλιού και ασφαλίζετε με τσιμπιδάκια. Μόλις τελειώσετε με την μία πλευρά καταπιαστείτε με την άλλη. Μην ξεχάσετε να κρύψετε εντέχνως τις άκρες των μαλλιών σας που δεν μπόρεσαν να περιστραφούν, όπως βλέπετε στην εικόνα 6. Τέλος, επειδή πάντα κάποιες τριχούλες  θα πετάνε, ψεκάστε τα μαλλιά σας με λακ και προσπαθήστε να τιε κολλήσετε. Μην τα βαρύνετε όμως πολύ με hairstyle προϊόντα. Καλοκαίρι είναι!

 

 

TBDshorties

 

 

 

 

 

3. Τρελοκοτσιδού

Το συγκεκριμένο χτένισμα το κάνω πάρα πολύ συχνά και –πιστέψτε με- το σημείο 1 με το ψαλίδι μαλλιών δεν χρειάζεται κάν. Εδώ το μυστικό είναι να ξέρεις να κάνεις πλεξούδα προσθέτοντας σταδιακά τούφες ώστε να μείνει κολλημένη στο κεφάλι σου. Δεν είναι κάτι περίπλοκο, αλλά δεν είναι και κάτι εύκολο. Για αυτό και σας παραθέτω αυτό το αναλυτικό βίντεο απ’ όπου το έμαθα κι εγώ 

SOS Tip: Η κοπέλα φαίνεται να έχει μια επιδεξιότητα στα δάχτυλα την οποία εγώ δεν κατέχω. Εάν είστε σαν κι εμένα, θυμηθείτε πως όλα γίνονται πιο εύκολα εάν τη τούφα που μένει κάθε φορά μπροστά τη κρατάτε με τα χείλια σας.