Μαμά νέα αλλά κουρασμένη;

Μαμά νέα αλλά κουρασμένη;

Καταπολεμήστε την κούραση της νέας μαμάς ακολουθώντας 6 βήματα

Ξυπνάτε το βράδυ για να ταΐσετε και να καθησυχάσετε το μωρό σας ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε να κάνετε τόσα πράγματα που πολλές φορές είναι σαν να κινείστε στο μεταίχμιο ύπνου και ξύπνιου. Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να καταπολεμήσετε την κούραση τώρα που είστε νέα μαμά; Απλά ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές που σας προτείνουμε στη συνέχεια.

Στο κρεβάτι νωρίς. Είναι αρκετά δελεαστικό να κάνετε δουλειές με την ησυχία σας αφού κοιμηθεί το μωρό σας το βράδυ, να δείτε μια ταινία ή να χαζέψετε στο διαδίκτυο, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον ύπνο σας αυτή την περίοδο. Επομένως φροντίστε να αποσύρεστε στο υπνοδωμάτιό σας για ύπνο όσο πιο νωρίς γίνεται. Όσο πιο ξεκούραστη είστε τόσο πιο εύκολα θα ασχοληθείτε με τις υποχρεώσεις της νύχτας αλλά και της επόμενης ημέρας. 

Πάρτε έναν υπνάκο όταν κοιμάται το μωρό σας.Ακόμα και ένας υπνάκος που διαρκεί 20 λεπτά είναι αρκετός για να σας αναζωογονήσει πολύ περισσότερο και από δύο καφέδες. Άρα μην χάνετε ευκαιρία για μεσημεριανή ή απογευματινή σιέστα όσο και το μικρό σας παίρνει τον υπνάκο του. 

Κινηθείτε! Μην θεωρείτε πως η άσκηση θα σας κουράσει περισσότερο, καθώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ένα 20λεπτο περπάτημα (αφού φροντίσετε κάποιος να μείνει σπίτι για να προσέχει το μωρό) θα σας αναζωογονήσει, ενώ αν δεν είναι δυνατόν να βγείτε έξω κάντε ασκήσεις αεροβικής στο σαλόνι σας, γιόγκα ή απλές ασκήσεις stretching και αναπνοής για χαλάρωση. Η ολιγόλεπτη άσκηση θα σας χαρίσει ενέργεια και θα απελευθερώσει ενδορφίνες, ορμόνες δηλαδή  που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

Έξυπνα snacks. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, τρώγοντας κάτι υγιεινό κάθε 4 ώρες. Ειδικά οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες θα σας εφοδιάσουν με ενέργεια. Φυσικά μην παραλείπετε να πίνετε αρκετό νερό.

Αποφύγετε τα γλυκά και τον καφέ. Ακόμα και αν δεν θηλάζετε είναι καλύτερο να μειώσετε στο ελάχιστο τα γλυκά ή τις τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη καθώς και τον καφέ. Μπορεί να σας εφοδιάζουν γρήγορα με ενέργεια, όμως άλλο τόσο γρήγορα σας «ρίχνουν» όταν περάσει η επίδραση της ζάχαρης και της καφεΐνης, αφήνοντάς σας με μια χειρότερη αίσθηση κούρασης.

Ζητήστε βοήθεια. Η αναζήτηση βοήθειας από τους κοντινούς σας ανθρώπους δεν σημαίνει ότι δεν είστε καλή μητέρα. Η βοήθεια είναι απαραίτητη – και μάλιστα θα υπάρχουν πολλοί γύρω σας που θα χαρούν πραγματικά να σας την προσφέρουν – για να μην εξαντληθείτε αλλά και για να ξεκουράζεστε όσο χρειάζεται ώστε να προσφέρετε το καλύτερο στο παιδί σας.