Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

3 συμβουλές για να ξεκινήσετε ευχάριστα την ημέρα σας

3 συμβουλές για να ξεκινάτε ευχάριστα κάθε μέρα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει μια λαϊκή ρήση που ισχύει και με το παραπάνω. Αν ξεκινάτε όμορφα και ήρεμα την ημέρα σας υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κυλήσει ευχάριστα μέχρι το τέλος, χωρίς μεγάλες προσπάθειες. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για όμορφα πρωινά που θα σας δώσουν δύναμη και κέφι να συνεχίσετε με καλή διάθεση μέχρι το βράδυ κερδίζοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ. Μπορεί τα βράδια να είστε κουρασμένοι και το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε στο κρεβάτι, αλλά αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε ένα τέταρτο για να προετοιμαστείτε για το επόμενο πρωί. Τι μπορείτε να κάνετε; Γρήγορα τακτοποιήστε τα σημεία του σπιτιού που θα χρησιμοποιήσετε το επόμενο πρωί, όπως π.χ. τον πάγκο της κουζίνας για την προετοιμασία του πρωινού. Κάντε ένα γρήγορο πλάνο για την επόμενη ημέρα με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και συγκεντρώστε σε ένα σημείο τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε (π.χ. ετοιμάστε την τσάντα σας αν πρέπει να φύγετε από το σπίτι, ή τα ρούχα σας).

Extra tip. Όταν φτιάχνετε τη λίστα σας, προκαλέστε τον εαυτό σας και διαγράψτε επιτόπου 3 από αυτά. Έτσι θα καταφέρετε να αξιολογείτε τι είναι πιο σημαντικό και τι όχι.

Ξυπνήστε νωρίτερα. Μπορεί να σιχαίνεστε το πρωινό ξύπνημα ή να σας είναι τρομερά δύσκολο να σηκωθείτε νωρίς, ειδικά αν είστε έγκυος και δεν κοιμάστε καλά το βράδυ ή έχετε νεογέννητο μωρό. Ωστόσο κάντε μια προσπάθεια να ξυπνήσετε 15 λεπτά νωρίτερα και θα δείτε τη διαφορά που θα έχει θετικό αντίκτυπο για όλη την υπόλοιπη ημέρα σας. Αντί να σηκώνεστε τελευταία στιγμή και να τρέχετε πανικόβλητοι να προλάβετε, ξυπνήστε ήρεμα και κάντε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, όπως να πιείτε ήρεμα τον καφέ σας ή να κάνετε πρωινή γιόγκα.  

Extra tip. Προτείνετε στον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο αν ταιριάζουν τα ωράριά σας, ώστε να έχετε υποστήριξη αλλά και ευκαιρία για ήρεμη πρωινή κουβεντούλα.

Ξεκινήστε από τα δύσκολα. Αντί να αναβάλλετε για αργότερα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε, απασχολούμενοι με οτιδήποτε άλλο, ξεκινήστε από τα πιο δύσκολα. Έτσι δεν θα νιώθετε ότι πελαγώνετε όταν έχει φτάσει μεσημέρι και δεν έχετε κάνει όσα πρέπει. Αρχικά είναι πιθανό να δυσκολευτείτε αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι ούτε τόσο δύσκολα είναι ούτε απαιτούν τόσο πολύ χρόνο, όπως πιστεύατε. Επίσης θα νιώθετε υπέροχα όταν έχετε ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις, κερδίζοντας έστω και λίγο ελεύθερο χρόνο.

Extra tip. Οργανώστε καλύτερα τον χρόνο σας, θέτοντας συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρώσετε μια εργασία. Έτσι θα προσπαθήσετε περισσότερο και σκληρότερα για να τελειώσετε την ώρα που έχετε ορίσει. Μάλιστα, αυτό μπορεί να γίνει και με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο, όπως λόγου χάρη να βάλετε μουσική και να πείτε «μέχρι να τελειώσει το τραγούδι θα έχω ντυθεί ή θα έχω μαζέψει το τραπέζι».