Ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας

Ασκήσεις κατά της κυτταρίτιδας

Εφαρμόστε τις κατάλληλες ασκήσεις για να πολεμήσετε τον «φλοιό πορτοκαλιού»

Δεν είναι η άσκηση ο μόνος τρόπος για να σωθείτε από την κυτταρίτιδα αλλά αναμφίβολα αποτελεί έναν πολύ μεγάλο σύμμαχο στον αγώνα σας εναντίον της. Για να κάψετε το επιπλέον λίπος δεν χρειάζεται ούτε να κλείνεστε με τις ώρες στο γυμναστήριο ούτε και να έχετε συγκεκριμένο εξοπλισμό. Διά του λόγου το αληθές, σας παρουσιάζουμε μερικές εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε απλά στο σαλόνι του σπιτιού σας. 

Βαθύ κάθισμα με τη βοήθεια μπάλας.Τα παιχνίδια του παιδιού σας αποτελούν άριστα όργανα γυμναστικής με κυριότερο απ’ όλα την μπάλα του. Σταθείτε με την πλάτη στον τοίχο τοποθετώντας την ανάμεσα στην μέση σας και σε αυτόν. Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας και λυγίστε τα γόνατα κάνοντας βαθύ κάθισμα. Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σηκωθείτε χωρίς φυσικά να σας πέσει η μπάλα. Επαναλάβετε την άσκηση αρχικά 5 φορές και αυξήστε σε 10 βαθιά καθίσματα καθώς αρχίσετε να συνηθίζετε.  

Βαθύ κάθισμα και αναπήδησηΒαθύ κάθισμα και αναπήδηση. Ανοίξτε τα πόδια σας σε ίση απόσταση με αυτή των ώμων σας και λυγίστε τα γόνατα πραγματοποιώντας βαθύ κάθισμα. Στη συνέχεια αναπηδήστε απομακρύνοντας τα πόδια από το έδαφος. Αρχικά κάντε 3 επαναλήψεις στοχεύοντας όσο εξασκήστε στις 10 επαναλήψεις.

Κύκλους με τα πόδια. Ξαπλώστε στο έδαφος ανάσκελα με τις παλάμες να ακουμπούν κάτω στα πλάγια του σώματός σας. Σηκώστε το ένα σας πόδι και διαγράψτε με τη πατούσα σας έναν κύκλο στον αέρα. Χαμηλώστε το πόδι σας στο έδαφος και σηκώστε το άλλο πόδι επαναλαμβάνοντας την άσκηση. Κάντε την αρχή με 5 επαναλήψεις έχοντας στόχο να φτάσετε σύντομα τις 10 για κάθε πόδι. 

Κάθισμα με λυγισμένο γόνατοΚάθισμα μπροστά. Σταθείτε όρθια με τα πόδια ανοιχτά σε ίδια απόσταση με αυτή των γοφών σας. Κάντε ένα βήμα μπροστά με το ένα πόδι στηρίζοντας το βάρος σας εκεί και στη συνέχεια χαμηλώστε λυγίζοντας το πίσω πόδι χωρίς όμως να ακουμπάτε το γόνατό σας στο έδαφος. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Πέντε επαναλήψεις για την πρώτη φορά είναι αρκετές, ωστόσο η άσκηση απαιτεί να προπονηθείτε για να καταφέρετε να κάνετε 10 επαναλήψεις για το κάθε πόδι. 

«Πλιέ». Ανοίξτε τα πόδια σε απόσταση μεγαλύτερη από αυτή των ώμων σας. Απλώστε τα χέρια σας μπροστά ή τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας (όπως κάνουν οι μπαλαρίνες!). Στη συνέχεια λυγίστε τα γόνατα και κάντε βαθύ κάθισμα. Παραμείνετε στο σημείο για 5 δευτερόλεπτα. StepsΑκολούθως σηκωθείτε όρθια και κάντε άλλες 5 επαναλήψεις. Εξασκηθείτε για να φτάσετε τις 10 επαναλήψεις.

Steps. Τοποθετήστε μπροστά σας ένα χαμηλό πάγκο ή μερικά βιβλία και ανεβάστε το ένα σας πόδι επάνω του. Δίνοντας ώθηση στο σώμα σας ανεβάστε και το δεύτερο πόδι στον πάγκο και στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Αλλάξτεπόδια. Κάντε 5 επαναλήψεις για κάθε πόδι αρχικά και συνεχίστε με 10 επαναλήψεις για κάθε πόδι. 



Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συνδυάστε τα παραπάνω με τις συμβουλές που τις συμβουλές της διατροφολόγου μας, Μαρίας Χριστίνας Αλεξοπούλου (δείτε τις εδώ). Τέλος, εάν ψάχνετε σύμμαχο στον αγώνα σας κατά της κυτταρίτιδας μπορείτε να τον αναζητήσετε στο a-pharmacy.gr . Έχει πλήθος αδυνατιστικών προϊόντων, ενώ μπορείτε να συγκρίνετε και τις τιμές!