Αποτελεσματικό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς

Αποτελεσματικό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του ξυραφιού ως μέθοδο αποτρίχωσης; Πως δεν θα ερεθίσετε το δέρμα σας και τι να κάνετε εάν σας γυρίζουν οι τρίχες προς τα μέσα;

Μπορεί να είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να έχετε λεία και απαλά πόδια, αλλά πολύ συχνά προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα, ειδικά αν είναι ευαίσθητο. Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε το ξυράφι ως μέθοδο αποτρίχωσης, ακολουθήστε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον ερεθισμό, τις πληγές και τα «γρομπαλάκια» από τις τρίχες που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα.

  • Αντί να ακολουθείτε πιστά τη ρήση «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» αφήστε να περάσει ένα χρονικό διάστημα πριν το τελευταίο ξύρισμα για να έχουν μεγαλώσει αρκετά οι τρίχες. Μπορεί εσάς να σας φαίνονται τεράστιες, αλλά ειλικρινά κανείς δεν έχει τόσο καλή όραση ώστε να βλέπει από μακριά τρίχες 2 ημερών.
  • Αν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε ηλεκτρικό ξυράφι που είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσει το δέρμα. Κάντε την επιλογή που σας ταιριάζει ανάμεσα σε μια ποικιλία ξυραφιών. Αφήστε, ωστόσο, στην άκρη την μηχανή του συντρόφου σας! Υπάρχουν κάποια πράγματα που απλώς δεν μοιράζονται…
  • Πριν το ξύρισμα απλώστε στα επίμαχα σημεία αφρό ξυρίσματος ή ενυδατικό σαπούνι για να μαλακώσουν οι τρίχες. Ακόμα καλύτερα; Απλώστε μαλακτικό για τα μαλλιά και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!
  • Ξυριστείτε με αντίθετη φορά από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες.
  • Μην χρησιμοποιείτε σφουγγάρι λούφα ή κάτι ανάλογο αμέσως μετά. Καλύτερα να κάνετε απολέπιση πριν το ξύρισμα, ώστε να προετοιμάσετ το δέρμα σας αλλά και να βγάλετε προς τα έξω τις τρίχες που έχουν γυρίσει.
  • Ξεπλύνετε καλά την περιοχή και σκουπίστε απαλά με μια πετσέτα χωρίς να τρίβετε γιατί έτσι θα ερεθίσετε το δέρμα.
  • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Αποφύγετε τα after save γιατί περιέχουν οινόπνευμα που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.
  • Αν τα γρομπαλάκια εμφανίζονται ακόμα και όταν ξυρίζεστε σωστά, τοποθετήστε στην ερεθισμένη περιοχή μια πετσέτα μουσκεμένη σε ζεστό νερό αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Προσθέστε στο νερό λίγη ποσότητα λευκού ξυδιού για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα που περιέχει συστατικά βρώμης, σαλικυλικό οξύ, υδροκορτιζόνη, αμαμελίδα.
  • Αν το δέρμα ερεθίζεται πολύ ή έχετε έντονη θυλακίτιδα συμβουλευτείτε τον δερματολόγο γιατί πιθανόν να χρειαστείτε θεραπεία.
  • Αν το πρόβλημα επιμένει αναζητήστε άλλους τρόπους αποτρίχωσης για να απαλλαγείτε οριστικά από τους ερεθισμούς και τη θυλακίτιδα.