Απλές λύσεις σε καθημερινά ζητήματα ομορφιάς!

Μικρά μυστικά ανανέωσης

Απλά καθημερινά προβλήματα ομορφιάς και η λύση τους!

1. Ας υποθέσουμε πως είστε καλεσμένη σε ένα pool party σε μια ώρα από τώρα ή πως θέλετε να πάτε στην θάλασσα με τα παιδιά σας, τα οποία απλά δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, και έχετε να ξυρίσετε τα πόδια σας εδώ και μια εβδομάδα. Πάτε στο μπάνιο και συνειδητοποιείτε πως τελείωσε ο αφρός. Τώρα;

  • Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα της μαλακτικής σας κρέμας, ξυριστείτε και ξεπλύνετε.
  • Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε κρέμα σώματος, ξυριστείτε και κατόπιν απλά απλώστε μικρή ακόμα ποσότητα κρέμας. Προσοχή, όμως, να μην περνάτε το ίδιο σημείο δεύτερη φορά εάν θέλετε να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

Ξυρίζω πόδια

2. Σας έχει φύγει ένα κομμάτι μανό από το πεντικιούρ σας και δεν έχετε άπειρο χρόνο για να το ξαναφτιάξετε. Τι κάνετε;

  • Μπαλώνετε το σημείο με λίγο βερνίκι, αφήνετε να στεγνώσει, ξαναπερνάτε με λίγο μανό και, τέλος, απλώνετε διάφανο βερνίκι σε όλο το νύχι.
  • Δεν έχετε χρόνο ή παρόμοιο βερνίκι; Απλά πάρτε τον πιο κοντινό σε χρώμα μαρκαδόρο του μικρού σας και καλύψτε το κενό. Μπορεί να σας ακούγεται χαζό, αλλά σπάνια μπορεί κανείς να παρατηρήσει τόσο μικρές λεπτομέρειες από την απόσταση του κεφαλιού.

3. Μετά το ξύρισμα εμφανίστηκαν κόκκινα σημάδια στην περιοχή του μπικίνι. Και τώρα πως θα βγείτε με το μαγιό;

  • Για να αποφύγετε τον ερεθισμό τρίψτε για δέκα λεπτά στην περιοχή ένα παγάκι και κατόπιν απλώστε μια κρέμα που να περιέχει 1% υδροκορτιζόνη.
  • Δεν έχετε τέτοια κρέμα; Με ένα βαμβάκι απλώστε στο σημείο κρύο πλήρες γάλα και ταμπονάρετε για 1 λεπτό περίπου. Κατόπιν ποτίστε ένα ακόμα βαμβάκι με γάλα και εφαρμόστε ξανά. Τα λιπαρά του γάλακτος έχουν την ικανότητα να ηρεμούν τους ερεθισμούς του δέρματος!

4. Είστε στο γραφείο όταν ξαφνικά παρατηρείτε πως τα πετσάκια στα νύχια σας έχουν μεγαλώσει, ενώ σε λίγο περιμένετε έναν νέο πελάτη. Πώς θα του κάνετε χειραψία σε τέτοια κατάσταση;

  • Πιάστε γρήγορα ένα καινούργιο μολύβι και με την γόμα σπρώξτε τα πετσάκια μπρος τα πίσω. Κατόπιν απλώστε πάνω τους μικρή ποσότητα lip balm και έτοιμη!

Manicure στο γραφείο

5. Το βράδυ τα παιδιά θα είναι στην γιαγιά τους και εσείς με τον σύντροφό σας έχετε κανονίσει τρυφερό τετ α τετ, οπότε θέλετε δέρμα βελούδο! Το απολεπιστικό, όμως, βρίσκεται χυμένο μέσα στον νιπτήρα του μπάνιου, μιας και η κόρη σας πάλι έκανε πειράματα με τα καλλυντικά σας. Και τώρα;

  • Μην ανησυχείτε! Τρείς κουταλιές μέλι με λίγο χοντρό αλάτι κάνουν θαύματα!
  • Κι αν το ίδιο συμβεί και στην κρέμα για peeling χειλιών, μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα τρίβοντας την περιοχή με οδοντόβουρτσα ή πετσέτα ή με τα αγαπημένα ζαχαρωτά ζελεδάκια των παιδιών.