Κατασκευές από χαρτί

Χρωματιστές κατασκευές

Καλλιεργήστε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του παιδιού σας στις διακοπές με χειροτεχνίες από χαρτί.

Από παγωτά μέχρι δίσκους για το πρωινό και από κάμπιες μέχρι πολύχρωμες βεντάλιες, οι κατασκευές με χαρτί θα ενθουσιάσουν το μικρό σας, ειδικά αν είναι καλλιτεχνική φύση, και θα το απασχολούν δημιουργικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαβάστε τις οδηγίες και στρωθείτε στη δουλειά. Καλή τύχη!

ΚάμπιαΚάμπια. Κόψτε χοντρές λωρίδες από χρωματιστό χαρτόνι, κολλήστε τις δύο άκρες για να φτιάξετε κυλίνδρους και περάστε το ένα χαρτόνι μέσα στο άλλο για να δημιουργήσετε μια αλυσίδα. Στο πρώτο χαρτόνι κολλήστε μάτια και στόμα και κάντε δύο μικρές τρύπες για δύο μικρές κεραίες, τις οποίες μπορείτε επίσης να τις φτιάξετε από χαρτόνι ή να αγοράσετε εξαρτήματα, όπως αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία. Μπορείτε να προτείνετε στο μικρό σας να προσθέτει ένα κύλινδρο στην κάμπια του κάθε φορά που περνάει μια ημέρα μέχρι να φύγετε για διακοπές.


Παγωτό


Παγωτό. Τυλίξτε ένα κομμάτι από καφέ χαρτόνι σε σχήμα κώνου ώστε να φτιάξετε το χωνάκι. Τσαλακώστε χαρτί ώστε να φτιάξετε μια μεγάλη μπάλα και βοηθήστε το μικρό σας να κολλήσει επάνω χρωματιστές λωρίδες χαρτί με κάθετη φορά στερεώνοντας τες στην κορυφή με ένα κουμπί, κατά προτίμηση κόκκινο για να μοιάζει με κεράσι. Στη συνέχεια εφαρμόστε την μπάλα στο χωνάκι και το παγωτό σας είναι έτοιμο!




ΑλφαβητάριΑλφαβητάρι για το καλοκαίρι. Φτιάξτε ένα μικρό κατάλογο – όπως οι τηλεφωνικοί – κόβοντας σελίδες από χαρτόνι και προσθέτοντας σε κάθε σελίδα ένα γράμμα της αλφαβήτου. Ενώστε τις σελίδες μεταξύ τους κάνοντας τρύπες στα πλαϊνά και δέστε τις με κορδέλες. Αν θέλετε ένα πιο περιποιημένο καλοκαιρινό ημερολόγιο χρησιμοποιήστε λευκές σελίδες και ενδιάμεσα πλαστικά χωρίσματα που μπορείτε να βρείτε σε βιβλιοπωλεία. Διακοσμήστε το εξώφυλλο με ζωγραφιές ή αυτοκόλλητα. Το μικρό σας μπορεί να επιλέξει αντικείμενα, μέρη και δραστηριότητες και να τα σημειώνει στο σημειωματάριο ανάλογα με το γράμμα που ξεκινάει κάθε λέξη.  


Βεντάλιες



Βεντάλιες. Επιλέξτε όμορφα χρώματα και χαρτιά με σχέδια για τις βεντάλιες σας, απαραίτητο αξεσουάρ για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Διπλώστε το χαρτί σαν να είναι ακορντεόν και δέστε μια κορδελίτσα στο κάτω μέρος για να μπορεί το μικρό σας να την κρατάει.





Κρεμαστά σχέδια



Κρεμαστά σχέδια. Δέστε δύο ξυλαράκι σε σχήμα Χ και κρεμάστε λεπτό σχοινί από το καθένα. Στην άκρη του σχοινιού στερεώστε χάρτινα σχέδια ή φιγούρες που έχει σχεδιάσει ή απλά χρωματίσει το μικρό σας. Φροντίστε να αντιγράψετε ακριβώς το σχέδιο δύο φορές, να το κόψετε και να το κολλήσετε μπρος πίσω.





Μπαλ από papier-macheΜπολ από papiermache. Χρησιμοποιήστε σαν βάση ένα γυάλινο μπολ με πλαστικό τελείωμα. Απλώστε στην εσωτερική επιφάνεια στρώσεις από χαρτί εφημερίδας απλώνοντας ανάμεσα σε κάθε στρώση λευκή κόλλα (για παράδειγμα ατλακόλ) ανακατεμένη με νερό. Αφού τοποθετήσετε αρκετές στρώσεις χαρτιού με κόλλα έτσι ώστε η επιφάνεια να είναι αρκετά παχιά αφήστε το να στεγνώσει. Αφού στεγνώσει αφαιρέστε το μπολ και αφήστε το μικρό σας να το χρωματίσει.